Yeni Akit yazarı: Kabataş’ta görüntü yok da, Özgecan’ın katlinde var mı!

Yeni Akit yazarı Kabataş yalanını savunmak için Özgecan Aslan cinayetinde de görüntü olmadığını söyledi.

“Kabataş saldırısı,” iddiasının savunucularından gazeteci Elif Çakır’ın avukatı Fidel Okan’ın saldırı iddiasının “kurgu ve düzmece” olduğunu açıklaması ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da “Kabataş’ta bir anne ve bebeği tacize uğradı” sözleriyle tekrar gündem oldu.

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu ise, Kabataş’ta "belden yukarıları çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 80-100 kişilik grubun, başörtülü bir kadını dövdüğü ve üzerlerine idrarlarını yaptığı" yolundaki iddiaları çürüten MOBESE kayıtları ile Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayetini kıyasladı. “Katil zanlısı ’Ortada görüntü yok ki? Beni niye suçluyorsunuz?’ Ne diyeceksiniz?’ dese ne diyeceksiniz?” diye soran Karahasanoğlu, “Özgecan’ın cansız bedenini gözlerden kaçırırsanız.. Olayın diğer ayrıntılarına gözünüzü kapatırsanız.. Gerçekten de, Suphi’yi aklayıverirsiniz. Gezicilerin yapmak istedikleri de bu..” sözleriyle Kabataş savunması yaptı.

Karahasanoğlu’nun Akit’te “Kabataş’ta görüntü yok da, Özgecan’ın katlinde var mı?” başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Türkiye’den bir örnek vereyim.. Bakın şu noktaya varırsınız.

Mersin’deki, Özgecan’ın vahşice öldürülmesi olayında.. Katil zanlısı Suphi Altındöken dese ki: “Ortada görüntü yok ki? Beni niye suçluyorsunuz?” 

Katilin yakını bir hergele de çıksa, “Üç kişiden birisinin elinde cep telefonu olan bir ülkede, Özgecan’ın öldürülmesine yönelik bir tek kare resim yoksa, Suphi’yi niye suçluyorsunuz?” dese..

Ne diyeceksiniz? 

Özgecan’ın cansız bedenini gözlerden kaçırırsanız.. Olayın diğer ayrıntılarına gözünüzü kapatırsanız.. Gerçekten de, Suphi’yi aklayıverirsiniz. 

Gezicilerin yapmak istedikleri de bu..

Binlerce aracı yakıp, onbinlerce camı kırmış, ortalığı yangın yerine çevirmişler.. Şimdi diyorlar ki: “O kadının dediği yalan. Görüntü yok çünkü!”

Hay sizin görüntünüze de..  

Size de..