Yeni Akit Rakel Dink'i hedef gösterdi!

Daha önce gazeteci, yazar ve aydınları hedef göstermesi ve ırkçı söylemleriyle gündeme gelen Yeni Akit gazetesi bu sefer de katledilen gazeteci Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'i, Dicle Haber Ajansı'na Uludere ziyareti sırasında verdiği röportaj nedeniyle hedef gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde aralarında Ertuğrul Kürkçü, Halil Ergün, Hasan Cemal, İshak Alaton, Mete Çubukçu, Oral Çalışlar, Orhan Pamuk, Semih Kaplanoğlu gibi isimlerin de bulunduğu 221 kişi bir imza kampanyası ile Ali Bayramoğlu hakkında başlattığı karalama kampanyası nedeniyle Yeni Akit gazetesi hakkında, "nefret suçu işlediği" gerekçesi ile suç duyurusunda bulunmuştu.

Yeni Akit gazetesi bu sefer de katledilen gazeteci Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'i hedef gösterdi. Yeni Akit, Dink'in Dicle Haber Ajansı'na Uludere ziyareti sırasında verdiği röportajdaki açıklamaları bahane ederek "Rakel Dink'ten bölücülük" başlıklı haberle Dink’i dedef gösterdi. Haberde Rakel Dink'in Ermeni meselesi ile ilgili yaptığı açıklamalar "Türkiye'ye saldırdı" olarak yorumlanırken, köylülere “anadilde eğitim almalısınız” demesi, “köylülere gaz vermek” olarak yorumlandı.

(soL-Haber Merkezi)