Yeni Akit Önder'i ve eşcinselleri hedef gösterdi

Eşcinsel olduğu için babası tarafından Diyarbakır’da öldürülen gençle ilgili hukuki sürecin takipçisi olacağını söyleyen BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Yeni Akit’in hedefi oldu. Gazete homofobik yayın politikası nedeniyle daha önce ceza almıştı.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde babası tarafından eşcinsel olduğu gerekçesiyle üzerine sıkılan 14 kurşunla katledilen 17 yaşındaki R.A., nefret cinayetlerinin son kurbanı oldu.

Gencin cinsel yöneliminden dolayı öldürüldüğü gerçeğinin üzeri örtülmek istenmiş, cinayeti polise haber veren anne bu konudaki suskunluğunu korumuştu. Temmuz ayında gerçekleşen cinayetin, gencin eşcinsel olması yüzünden gerçekleştiği geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, R.A. ile ilgili hukuki sürecin takipçisi olacağını, bir gencin amcası ve babasının iş birliğiyle öldürülmesinin barışı, huzuru, eşitliği ve adaleti savunan herkesi yaralaması gerektiğini söylemişti. Yeni Akit, Önder’in bu sözleri üzerinden hem kendisini, hem de eşcinselleri hedef gösteren bir habere imza attı.

“BDP’li Önder’den sapkınlara destek” başlığını atan gazete, gencin babası tarafından haklı bir gerekçe ile öldürüldüğünü iddia etti. Haberin devamında Önder’in sözlerinin, ‘cinsel sapkınlığı’ meşrulaştırdığı öne sürüldü.

Yeni Akit daha önce de Kaos GL üyelerini hedef göstermiş, eşcinseller için ‘sapık’ ifadesini kullanmıştı. Kaos GL’nin açtığı tazminat davasını kaybeden Yeni Akit’in cezası Yargıtay tarafından da onaylanmıştı. Yeni Akit, yargı kararlarını ciddiye almadığını, Zenne filminin yönetmenlerini ve son olarak da öldürülen genci ‘sapkın’ olarak göstermesiyle ortaya koydu. Önder’in de kendisini hedef alan haber hakkında suç duyurusunda bulunması bekleniyor.

R.A. cinayeti için eylem çağrısı
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği, 17 yaşındaki R.A.’nın eşcinsel olduğu için öldürülmesi karşısında eyleme geçme çağrısı yaptı. LGBT örgütleri ve konuya duyarlı olan herkes, 4 Eylül Salı günü saat 19:30’da dernek binasında bir araya gelmeye davet edildi.

(soL - Haber Merkezi)