Yeni Akit Mustafa Kemal yerine o ismi andı...

Önceki yıllarda "Zulüm 1938'de son buldu" sözleriyle büyük tepki çeken Yeni Akit, bu 10 Kasım'da Mustafa Kemal Atatürk'ü anmayan tek gazete olurken, şaşırtmayan bir isme yönelik anmaya yer verdi.

Yeni Akit adlı AKP gazetesi, 10 Kasım dolayısıyla manşet sayfasında Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermeyen tek gazete oldu.

Akit, manşet sayfasında şaşırtmayan bir anma haberine de yer verdi.

Yeni Akit, 10 Kasım'da, Mustafa Kemal Atatürk'ü defalarca hedef alan bir gerici olan Osman Yüksel Serdengeçti'yi andı.

Serdengeçti, Mustafa Kemal'e ilişkin bir konuşmasında, "Yapanlar onlardı, yaratanlar onlardı, partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Amma nutuklarda, amma afişlerde 'Köylü milletin efendisidir' diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü 'efendimiz sensin, efendimiz sensin' diye soydular. Tepeden inme dışarıdan gelme yapılan birçok inkılaplar milleti allak bullak etmişti. Paris sokaklarında yetişenler!Hukuk -u beşer beyannamesini ezbere bilenler! Laiklik ve inkılapçılık perdesi altında yoksul Anadolu halkının imanını, vicdanını, hak ve hukukunu pervasızca çiğnediler" demişti.