Yeni Akit LGBT bireylere dönük saldırgan yayınlarına devam ediyor

Yeni Akit LGBT bireylere dönük saldırgan yayın politikasını sürdürüyor. Cinsel yönelim ayrımcılığına karşı çıkan bütün kişi ve kurumları hedef gösteren Yeni Akit’i, mahkeme kararları da durdurmaya yetmiyor.

Kaos GL Derneği’nin ikili ilişkileri güçlendirmek amacıyla Çankaya Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret, iki kurumu Yeni Akit’in hedefi haline getirdi. Gazetenin internet üzerinden yayın yapan habervaktim sitesinde “CHP’li belediye sapkınları cesaretlendiriyor” manşetiyle çıkan haber, gericiliğin konuya bakışını gözler önüne seriyor.

Haberde Kaos GL, “cinsi sapkınların toplandığı dernek” olarak karalanırken, CHP’li belediyelerin “halkın değerlerine ters düşen hemen her işte var oldukları” iddia edildi.

Yeni Akit’den kimler geldi kimler geçti?

- Aliye Kavaf’ın eşcinselliği tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak göstermesiK üzerine Kavaf’ı protesto eden Kaos GL temsilcileri

- Ankara’da düzenlenen ‘Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’ya katılan dönemin AKP milletvekili Zafer Üskül

- ‘Kadın Kadına Öykü Yarışması’nda jüri onur üyeliği yapan CHP Milletvekili Şafak Pavey

- Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) açtığı ‘Siyaset Okulu’na ev sahipliği yapan Yeşiller Partisi

-Zenne filminin yönetmenliğini üstlenen M. Can Alper ve Mehmet Binbay

- Eşcinsel olduğu için babası tarafından öldürülen R.A. cinayetini takip edeceğini söyleyen BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder

- Ve son olarak Kaos GL temsilcilerini ağırlayan Çankaya Belediyesi, Yeni Akit’in homofobik yayın politikasının hedefi oldu.

Yeni Akit, bir haberinde ‘sapık’ olarak lanse ettiği Kaos GL temsilcilerinin açtığı tazminat davasını kaybetmiş, ceza Yargıtay tarafından onaylanmıştı. Cezanın, Yeni Akit’in hedef göstermeye dayalı yayın politikasını etkilemediği görülüyor.

(soL-Haber Merkezi)