Yandaşların wikileaks haberleri güldürüyor

Wikileaks sitesinin sızdırdığı belgeler gündeme bomba gibi düşerken, yandaş basın yayınlanan belgeler konusunda da yandaşlık yaparak gerçeklerle bir ilgisinin kalmadığını kanıtlıyor. ABD tarafından memleketin bu kadar aşağılanmasının onlar için bir önemi yok.

Yandaş medya wikileaks haberlerinde de yandaşlığını konuşturuyor. Sızdırılan skandal belgelerde Türkiye ve hükümet hakkında ağır itham ve iddialar yer alırken, yandaş basın belgelerde ABD'nin Baykal liderliğindeki CHP'yi aşağılaması karşısında sevindirik olurken, Erdoğan hakkındaki birkaç 'övücü' söz manşete taşınmış.

"Erdoğan, mükemmeliyetçi ve adil"
Wikileaks belgelerinde, Erdoğan hakkında İsviçre'de 8 tane banka hesabının bulunduğunun iddia edilmesi haber değeri taşımıyor ancak birkaç övücü söz Zaman'da "Erdoğan, mükemmeliyetçi ve adil" başlığı ile manşet oluveriyor: "Dünya çapında olay yaratan Wikileaks'in açıkladığı bazı belgelerde Başbakanlık'tan üst düzey bir yetkilinin ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kişiliği hakkında bilgi aktararak, Erdoğan'ın "mükemmelliyetçi, işkolik, adil ve merhametli bir kalbe sahip olduğunu" belirttiği kaydediliyor."

"Yaşasın, ABD CHP'yi aşağıladı"
Abdulkadir Aksu hakkında eroin ticareti yaptığı yönündeki iddia Zaman'da yer bulmazken, ABD Büyükelçiliği'nin CHP değerlendirmesi büyük bir memnuniyetle manşete taşınmış. Başlık ise CHP'yi kızdıracak sözler: Bir avuç gürültücü elitistin alışılmış sızlanmaları

(soL - Haber Merkezi)