Yandaşlarda yine 'fitne' tartışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Davutoğlu'nu görevden almasının öncesinde ve sonrasında karşılıklı olarak birbirlerini "fitne"yle suçlayan yandaşların tartışması Yıldırım'ın göreve gelmesiyle de sona ermedi.

Haber Merkezi

AKP'li yazarların Davutoğlu'nun görevden alınmasının öncesinde ve sonrasında karşılıklı fitne tartışmaları uzun süre devam etmişti.

Son günlerde kongreyle birlikte durulduğu gözlenen kavgaya ilişkin yeniden yazan Hilal Kaplan, Binali Yıldırım'a karşı yapılan yorumları "fitne" olarak tanımladı. Kaplan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Ne var ki, partinin en üst kurulu MKYK'nın, 29 Nisan'da Davutoğlu'nun partideki yetkilerini almasına kadar, mesleği gereği olguları bildirmek zorunda olduğu için hükümetin Külliye ile arasını açan tercihlerini kamuoyuna anlatan her gazeteciyi 'fitneci'diyerek fişleyen, "Sonuçta Davutoğlu'nu Erdoğan getirdi" diyerek 'lider' vurgusuyla ağızları kapayanlar, bakıyorum bugün pek bir muhalif, pek bir konuşkanlar.
Erdoğan ile uyum içinde hareket edeceğini, devletin işleyişini hızlandıracağını ifade eden Yıldırım'ı silik göstermek için bir gün biri bayrağı eline alıyor, ertesi gün diğeri. Hanımlar, beyler... Artık yeter! Fitne ise, bu yaptığınız en âlâsı. Yıldırım'ın Başbakanlığının gücünü, Cumhurbaşkanlığının gücünden ayrı görmemesi, ikisinin birbirini beslediğini ifade etmesi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Bence ya karnınızdan konuşmayı bırakın ya da sonsuza dek susun. Dürüstlük en büyük erdem, tercih sizin...

BEKİR BOZDAĞ'A TEPKİ

Davutoğlu'na yakın bir ekibin çıkardığı ileri sürülen Karar gazetesinde yazan Elif Çakır, Bekir Bozdağ'ın "AKP Tayyip'in partisidir" sözlerine tepki gösterdi.

"Hu Bekir Bey, AK Parti şahıs değil dava partisidir" diyen Çakır, "Eğer bir dil sürçmesi ise Sayın Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bu açıklama da neyin nesi” türünde bir gazabına uğramadan partinin sahibi ‘milletten’ bir özür dilemeli. Yok eğer pek gayet bilinçli bir şekilde sarfettiyse o sözleri yaptığı bu açıklamanın altını biraz daha doldurması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.