Yandaşlar, Cihaner'in açıklamasından rahatsız oldu

CHP milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından serbest bırakılması üzerine CHP milletvekili Cihaner’in yaptığı açıklamada ÖYM'leri eleştirip, tutuklu milletvekillerini hatırlatması yandaş medyayı oldukça rahatsız etti.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in PKK tarafından kaçırılan Hüseyin Aygün’ün serbest bırakılması ile ilgili olarak yaptığı açılama ve Twitter’dan paylaştığı mesajlar yandaş medyayı oldukça rahatsız etti.

Cihaner'i hedef gösteren haberlerde neredeyse kelimesi kelimesine aynı ifadelerin kullanılması ise dikkat çekti.

Tutuklu milletvekillerini hatırlattı
İlhan Cihaner yaptığı açıklamada "Hüseyin Bey'in Tunceli halkının seçtiği bir milletvekili olduğu ve bu kaçırılma eyleminin her şeyden önce milli iradeye saygısızlık olduğu belirtilmişti." dedi. Benzer bir konumda milli irade açısından bakıldığı zaman özgürlüklerinden mahrum bırakıldıkları için temsil görevlerini yasama görevlerini yerine getiremeyen milletvekilleri olduğunu ifade eden Cihaner, "Aynı farkındalığın, sivil baskının ve benzer şekilde hukuk dışı bir şekilde özgürlüklerinden yoksun kalan öğrencilerin, aydınların, yazarların, yurt severlerin ve askerlerin de özgürlüklerine kavuşması için aynı farkındalığın basın ve kamuoyu tarafından sürdürülmesi lazım." diye konuştu.

Cihaner’in Twitter’dan paylaştığı mesajları ise şu şekilde:

Yandaşlar zaman kaybetmeden saldırdılar
Cihaner’in açıklamalarında tutuklu milletvekillerine değinmesi ve ÖYM’leri eleştirmesi yandaş basında rahatsızlığa sebep oldu.

Zaman gazetesi Cihaner’in açıklamalarını “Ergenekon'a bakan mahkemeler ile PKK'yı bir tuttu” başlığı ile verdi.

Yeni Şafak ise açıklamaları “CHP'li vekil İlhan Cihaner, yargıyı, binlerce şehidin katili PKK ile bir tuttu...” şeklinde vermeyi tercih etti. Yeni Şafak haberin devamında şu ifadeleri kullandı: “CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in attığı tweeti okuyanlar gözlerine inanamadı. Kendisi de eski bir cumhuriyet savcısı olan İlhan Cihaner, terör örgütlerini, kapkaççıları bitiren yargıyı, binlerce şehidin katili PKK ile bir tuttu.”

Star gazetesi ise Cihaner’in açıklamalarını “Cihaner'den skandal sözler” şeklinde vermeyi tercih etti.

Timetürk gazetesi ise “CHP'li Cihaner'den PKK ağzı” diyerek verdiği haberde “Kendisi de eski bir cumhuriyet savcısı olan İlhan Cihaner, dün PKK'nın yaptığı açıklamaya benzer bir dil kullandı” dedi.

Vakit gazetesi ise haberinde “Cihaner'den skandal sözler!” başlığını kullandı.

(soL -Haber Merkezi)