Yandaş medya kanalı, hayvan terbiyecisini Putin'in danışmanı sanıp röportaj yaptı

A Haber, sirklerde gösteri düzenleyen ve oyunculuk yapan hayvan terbiyecisini Putin'in özel danışmanı sandı. Üstüne, röportaj yaptı.

A Haber "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel danışmanı A Haber'e çarpıcı açıklamalarda bulundu" diyerek yayınladığı röportajın ardından, A Haber'in röportaj yaptığı kişinin aslında bir hayvan terbiyecisi ve oyuncu olduğu ortaya çıktı.

Time Turk'un haberine göre, Gazeteci Erdal Şimşek'in ortaya çıkardığı olayda Rus "hayvan terbiyecisi" Edgard Zapaşni ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Danışmanı olduğunu söyleyerek röportaj yapan kanal, Zapashny'e Türkiye-Rusya ilişkilerini, iki ülke arasındaki staratejik işbirliğini, S-400 anlaşmasını ve ABD'nin bu konudaki tavrını sordu.

EDGARD ZAPAŞNİ KİMDİR?

Yalta'da 11 Haziran 1976 doğan Edgard Zapaşni, Rusya'da hayvan terbiyecisi olarak sirklerde çalışıyor. Halen yoğun katılım yaşanan sirk gösterileri sebebiyle halkın sevdiği isimlerden biri olan Zapaşni'ı geniş kitlelere tanıtan ise "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasına katılması oldu. Zapaşni, iki kere katıldığı programda ilkinde 200 bin ikincisinde 100 bin ruble kazanmıştı. Halen sirk gösterilerine katılan ünlü oyuncu, gösterilerinin çoğunu kardeşi Askold Zapashny ile gerçekleştiriyor.