Yandaş medya her yerde aynı: 'Katil polisler hapse' sloganını, 'Polis öldürün' diye montajladılar!

ABD'de WBFF televizyonu, siyahileri öldüren polislerin hapse girmesini talep eden bir sloganı montajlayarak, "polisleri öldürün"e dönüştürdü.

Dış Haberler

ABD'de, polisin üst üste siyahi gençleri katletmesinin ardından, ülke çapında protestolar devam ediyor.

Polis, Ferguson gibi bazı bölgelerde yapılan eylemlere oldukça sert saldırırken, ABD'nin tekelci medya organları da "penguen medyası" olma işlevlerini yerine getiriyorlar.

Bunun son örneğini kötü şöhretli medya imparatoru Rupert Murdoch'ın Fox şirketine bağlı WBFF kanalı sergiledi. WBFF, geçtiğimiz hafta Washington D.C.'de düzenlenen polis şiddeti karşıtı eylemde atılan bir sloganı öyle bir şekilde montajladı ki, izleyenler eylemcilerin "polisi öldürme çağrısı" yaptığını düşündü.

Kanal, eylemcilerin attığı, "Duramayız! Katil polisler içeri atılana kadar durmayacağız!" (We can’t stop! We won’t stop! ’Til killer cops are in cell blocks) sloganının son kısmını atarak, "Duramayız! Durmayacağız! Öyleyse bir polis öldür!" (We can’t stop! We won’t stop! So kill a cop) şeklinde yayımladı.

Bu haberin yayımlanmasından önce, New York'ta, New York Polis Departmanı'na mensup iki polisin, Wenjian Liu ve Rafael Ramos'un kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldüğü de eklendiği zaman, kanalın yaratmak istediği etki anlaşılıyor.

Görüntülerin montaj olduğunun anlaşılmasının ardından, WBFF ve Fox45 izleyicilerinden özür dilerdi ve haberi yayından kaldırdı. Fox45 ayrıca, görüntülerde "polis öldürün" dediği iddia edilen Tawanda Jones'u da yayına çıkardı.

İşte WBFF'nin yayımladığı haber ve sloganın tamamı: