Yandaş medya ABD Büyükelçisi'ni hatırladı

Bugün hükümete yakın gazetelerin manşetlerine taşıdıkları ve operasyon emrinin ABD’den verildiği iddiasında bulundukları haberler, ABD Büyükelçilik’i tarafından yalanlandı.

(soL - Haber Merkezi) Cemaat ile hükümet arasındaki gerilimin yansıması olan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yandaş medyada da ayrışmaya yol açtı. Pek çok gündemde benzer manşeti kullanan yandaş basın, bu operasyonun ardından ikiye ayrıldı.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Star, Akşam, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazeteleri bugünkü manşetleri ile ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone’yi hedef aldı. Dört gazete de 17 Aralık’tan bu yana yaşanan olay “Halkbank merkezli operasyon” olarak tanımlanırken, Ricciardone’nin 17 Aralık’ta AB büyükelçileri ile bir araya geldiği ve Halkbank-İran ilişkilerinin kesilmesi taleplerinin dikkate alınmadığını ifade ederek “Bir imparatorluğun çöküşünü izliyorsunuz.” dediği iddia edildi.

Elçiden yalanlama
Büyükelçiliğin twitter hesabından yapılan açıklama ile basında yer alan bu iddiaların asılsız olduğu belirtildi ve şunlar söylendi:

"ABD ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği iki ülke için de hayati öneme sahiptir. Hiç kimse Türk-Amerikan ilişkilerini böyle asılsız iddialarla tehlikeye atmamalıdır. Böyle bir toplantı yapılmadığı gibi, haberlerde ortaya atılan iddiaların tümü tamamen yalan ve iftiradır."

Yeni Akit, Zaman’a karşı
Hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteler ortak manşet kullanırken, cemaate yakınlığı ile tanınan Zaman gazetesi operasyonun ilk gününden bu yana hükümeti hedef alıyor. Zaman gazetesi bugün de Ertuğrul Günay’ın “Soruşturmaya müdahale suçtur.” açıklamasını manşete taşıdı. Yeni Akit gazetesi ise bugün yaptığı bir haberle, Zaman gazetesinin “Zaman kardeşlik Zaman’ı” reklamlarını eleştirerek “Çapulcularla kardeşlik zamanı” başlığı ile haber yaptı ve Zaman gazetesine “Hainlik yapma!” çağrısında bulundu.