Yandaş kavgası: Yeni Şafak yazarından Akşam, Güneş ve Takvim'e eleştiri

Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Tenekeci, Akşam, Takvim ve Güneş gibi diğer yandaş gazeteleri eleştirdi.

Haber Merkezi

Yandaş gazete bolluğu rekabeti arttırdı, kavga çıktı. Yeni Şafak yazarı İbrahim Tenekeci, "dindarlara" yandaş gazete eleştirileri yaptı.

O yazıdan bir bölüm şöyle:

Bir gazetenin resmi twitter hesabından şu haberin duyurusu yapıldı: “Kamer Genç isyan etti, Halk Partisi karıştı.” Linke dokunup haberi açtım. Hemen yanına şunu kondurmuşlar: “İşte ilk Türk Victoria's Secret mankeni!” Gazetenin adını da vereyim: Akşam.
Birkaç gün sonra, Kemal Öztürk'ün medyayla ilgili değerli bir yazısını (29 Nisan) okuduk. Özetle, 'hep beraber çürüyoruz' diyordu. 
Konuya küçük bir ilave yapayım: Gazete bayileri ile Tekel ürünleri satan yerlerin aynı esnaf odasına bağlı olduklarını biliyor muyuz?
Kemal Bey'in yazısının yanına, hakkaniyetli kardeşlerimizden Ali Aktaş'ın şu cümlesini de koyalım: “Ey dindarlar! Güneş, Takvim ve benzeri şovmen gazetelerin haberleriyle politika oluşturmayınız.”
Politika bahsine verebileceğimiz birçok örnek var. Onlardan biri de, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın geçenlerde yaptığı bir açıklama. Şöyle dediler: “Türkiye, vatandaşına kumpas kurmaktan çekinmeyen bir zihniyet tarafından yönetilmektedir.” Son yazımızın başlığını hatırlatmakla yetinelim: 'Yapan, yaptınız diyendir.'