Yandaş basın ODTÜ’ye nefret kusmayı sürdürüyor!

Yandaş basın ODTÜ’de Başbakan Erdoğan’ın protesto edilmesine tepkisini sürdürüyor. Yeni Akit gazetesi ODTÜ’yü “fitne üssü” ilan ederken, Star gazetesi bugün de öğrenci örgütlerini "terör örgütü" diye nitelemeyi sürdürdü.

Başbakan Erdoğan’ın ODTÜ’de protesto edilmesi yandaş ve gerici basını harekete geçirdi. Günlerdir ODTÜ’lü öğrencileri hedef haline getiren Star gazetesi bugün yasal öğrenci örgütlerini “terör örgütü” ilan ederken, Yeni Akit hedef büyüterek ODTÜ için “fitne üssü” manşeti attı.

Yeni Akit saldırıda sınır tanımadığını gösterdi
Bugün “Fitne üssü ODTÜ” manşetiyle çıkan Yeni Akit gazetesi, Şubat ayı içerisinde ODTÜ’de yapılacak 1. Teoloji Sempozyumu’nu ve etkinliğe katılacak Sevan Nişanyan’ı hedef aldı. “Ateistlerin Kuran ve İslam tartışacağı sempozyum yeni bir provokasyonun habercisi” diyen gazete, hem etkinliği hem de Nişanyan’ı olası saldırının hedefi haline getirirken, ODTÜ’deki Başbakan protestosunu da “terör” olarak adlandırdı.

Star da durmak yok yalana devam dedi
Dün ODTÜ’lü öğrencilerin rektörü tehdit ettiğini ileri süren ve toplantıya katılanlar tarafından yalanlanan Star gazetesi bugün saldırısında sınır tanımayarak aldığı polis listesini “haber” diye okurlarına sundu.

Yıllardır yasal olarak faaliyet yürüten gençlik örgütlerinden Öğrenci Kolektifleri ve Gençlik Muhalefeti üyelerini terör örgütü üyesi, “Dev-Yol”u da terör örgütü olarak gösteren gazete, yine Sosyalist Gençlik Derneği ve Kaldıraç’ı da “terör örgütü” ilan etti.

16 öğrencinin isimlerinin kısaltmasını veren ve öğrencileri “terörist” olarak duyuran gazete, ODTÜ’deki eylemi THKP/C, DHKP/C, MLKP, MKP, DSİH ve HDK gibi sol örgütlerin ortak eylemi olarak yaptığına dair kuvvetli şüphenin bulunduğunu yazdı.

(soL – Haber Merkezi)