Yandaş basın Erdoğan’ı aratmadı: Berlin mitingini 'teröristler' yaptı!

Başbakan Erdoğan Almanya ziyaretinde de protestoların hedefindeyken, yandaş basın protesto gösterilerinden rahatsız oldu. İhlâs Haber Ajansı’nın Berlin’deki Erdoğan karşıtı mitinge ilişkin yaptığı haber Erdoğan’ın saldırı dolu açıklamalarını aratmadı.

Başbakan Erdoğan’ın Almanya ziyaretini protesto eden binlerce kişi, yandaş basın tarafından “terörist” ilan edildi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun çağrısı ile yapılan mitinge binlerce kişi katılırken, konuya ilişkin İhlâs Haber Ajansı’nın yaptığı haber pes dedirtti. “Ermeniler, komünistler ve terör yandaşlarının ilginç ittifakı” başlığıyla verilen mitinge ilişkin haberde şu ifadeler yer aldı:

“Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu, Berlin Alevi Topluluğu, Almanya Ermeniler Konseyi, Kürdistan Öğrenciler Birliği, Türkiye Komünist Partisi ve sol derneklerin destek verdiği gösteriye yüzlerce kişi katıldı. Türkülerin okunduğu gösteride protestocular, "Susma Haykır, Savaşa Hayır", "Aleviyim İnancıma Karışma" ve "Erdoğan'a Hoşgörü Ödülü Verilemez" pankartları taşıdı.”

Başbakan Erdoğan’ın muhalif herkesi “terörist” ilan etmesinden feyzaldığı sanılan İHA’nın Erdoğan karşıtı mitingi gerçekleştirenleri “terörist” ilan etmesi şaşırtmazken, yandaş basının geldiği noktayı gözler önüne sermesi açısından ilginç bir örnek daha ortaya çıkmış oldu.

(soL - Haber Merkezi)