Ve yandaş basından beklenen yazı: ODTÜ eylemi vesayetçilerin işi!

ODTÜ’de Başbakan’ın protesto edilmesinin ardından öğrencileri hedef tahtasına koyan yandaş basından beklenen yazı geldi: Başbakan protestosu vesayetçilerin işi…

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, bugün ODTÜ’deki olaylara ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Protestonun ve açık polis terörünün hemen ardından öğrencileri hedef haline getiren yandaş basının saldırılarına son noktayı koyan Gülerce, öğrencilerin eylemini “zorda kalan vesayetin direnişi” şeklinde tanımladı.

Öğrencilerin Başbakan protestosunun “profesyonelce tezgâhlanmış bir tertip” olduğunu iddia eden Gülerce, dün Star gazetesinin dile getirdiği illegal örgütler iftirasına başvurarak gençlik örgütlerini "terör örgütü" ilan etme çabasına da destek sundu.

Haber Türk televizyonu da dün akşamki Ana Haber Bülteni'nde ODTÜ'de öğrencilerin gerçekleştirdiği protesto eyleminin "darbeye zemin hazırlamak" üzere yapıldığını ileri sürdü. İlgili haberimiz için: Habertürk'ten 'şiddet dolu' ODTÜ haberi

İşte Gülerce’nin beklenen yazısından bir bölüm:

“Bilhassa devam eden darbe ve darbe teşebbüsü davalarının anlattığını asla unutmayalım. Bu ülkede vesayetten demokrasiye geçiş için tarihî bir mücadele veriliyor. Zorda kalan vesayet direniyor. AK Parti’yi kapatmaya bile teşebbüs edenler şu an sadece kısmî bir zaaf yaşıyorlar. Ellerinde kaos zemini hazırlama ve iktidarı zaafa uğratma adına sadece iki silah kaldı: PKK terörü ve üniversite olayları… Çünkü halk tedirgin olmadan, huzur ve güveni sağlamada “iktidar başarısız …” algısı yayılmadan, vesayet inisiyatif alamaz… Onun için ODTÜ’de olup bitenler asla öğrenci protestosu değildir. Profesyonelce tezgâhlanmış tertiptir. Çünkü şiddet ve teröre başvurmak, öğrenci eylemi değildir. Masum öğrenci protestosu değildir. Nitekim dün ODTÜ’yü ateşe veren 300 kişiyi yönlendirenler belirlendi. Bu kişilerin marjinal sol terör örgütleri DHKP-C, MLKP, DSİH ve Dev-Yol’un gençlik yapılanmaları içinde yer aldıkları tespit edildi.”

Cemaatin elini bırakmayın mesajı…
Yazısının sonunda AKP’ye de mesaj veren Gülerce cemaatin desteğinden mahrum kalmayın demeyi de ihmal etmeyerek şu ifadeleri kullandı:
“Oyun, sadece AK Parti’yi bitirme planının devam ettiğini anlatmıyor. AK Parti yönetiminin unutmaması gereken şudur: Yalnız kalırsanız, pusuda bekleyenlerin işini kolaylaştırırsınız...”

(soL - Haber Merkezi)