Vatanım Sensin dizisine sert tepki: Burnundan fitil fitil getireceğim

Vatanım Sensin adlı dizinin son bölümünde yer alan bir sahne sonrası Çerkes Ethem'in yeğeninden sert bir açıklama geldi.

Kanal D'de yayımlanan "Vatanım Sensin" dizisinin geçen haftaki bölümünde yer alan bir sahne Çerkes Ethem'in ailesi tarafından tepkiyle karşılandı.

İlgili sahnede Ufuk Bayraktar'ın canlandırdığı 'Dağıstanlı', İngiliz casusu olduğu ve vatana ihanet ettiği için abisi 'Refik'i öldürdü. Dizide anlatılan döneme bakıldığında; 'Dağıstanlı' karakterinin aslında Çerkes Ethem olduğu, öldürdüğü abisi 'Refik Bey'in de milletvekili Reşit Bey olduğu anlaşılıyor.

Sabah'ta yer alan habere göre, Reşit Bey'in kızı ve Çerkes Ethem'in yeğeni olan 82 yaşındaki Güner Kuban, dizideki bu olayın ardından savcılığa şikayette bulundu.

Ailesi hakkında 'Bir Vatan Aşkına-Çerkes Ethem ve Ailesinin Gerçek Öyküsü' adlı bir kitap yazan Güner Kuban, "Bize bunları yaşatanların burunlarından her şeyi fitil fitil getireceğim" dedi. 

Kuban, "Ben babamı ilk kez gördüğümde 16 yaşındaydım. Babam bana 'Dünyanın neresinde nedensiz bir savaş görsen, arkasında mutlaka İngiliz parmağı vardır' demişti. Düşünün bu adam, yani babam Reşit Bey, bu dizide İngiliz casusu olduğu için kardeşi tarafından öldürülüyor! Senaristin, yönetmenin ve bunun yayınlanmasına müsaade edenlerin burnundan bunu hukuki yollarla fitil fitil getirmezsem bana da Güner demesinler" diye konuştu.