Uykusuz'un Facebook sayfası ele geçirildi: Alakasız paylaşımlar yapılıyor

Haftalık mizah dergisi Uykusuz, Instagram hesabından Facebook’taki sayfasının dergi dışındaki isimler tarafından yönetildiğini ve bu kişiler hakkında hukuki sürecin başlatılacağını duyurdu.

Facebook'ta 3 milyonun üstünde takipçisi bulunan Uykusuz dergisinin hesabı, son günlerde derginin mizah anlayışını pek de yansıtmayan paylaşımlar içeriyor.

Hürriyet’ten Sebla Koçan’ın haberine göre, bunun sebebi ise bir süredir derginin karikatürleri dışında, Uykusuz’u yansıtmayan paylaşımların yapıldığı sayfa, Reklamface adındaki bir sosyal medya ajansı tarafından yönetiliyor. Derginin düşüncelerini yansıtmayan tuhaf paylaşımlar nedeniyle Uykusuz'un pek çok okuru, son günlerde derginin bu hesabı sattığını düşünüyordu.

Facebook hesabını Uykusuz dergisinin ortaklarından Uğur Gürsoy ve Yiğit Özgür'e devreden ajans, Facebook sayfasında halen 'yetkili' görünmekte. Ajans, daha sonra "hizmet bedeli" adı altında dergiden astronomik miktarda bir para talep etti, hak sahibi olduğunu iddia ettiği para verilmeyince sayfayı Uykusuz Adam adına çevirerek alıkoydu.

Konu hakkında görüş almak istediğimiz ajans telefonlarına yanıt vermiyor. 
Alıkonulan sayfalardaki tuhaf ve alakasız paylaşımların, dergideki karikatürlerden daha çok beğeni alması da konunun diğer bir ilginç tarafı olarak yer aldı.

Uykusuz yaşanan bu durum üzerine Instagram sayfasından şu açıklamayı yaptı:

Uykusuz’un yeni Facebook adresine buradan ulaşılabilirsiniz.