Urla'da 7. Toprak Sahne Tiyatro Festivali başlıyor

İzmir'in Urla ilçesinde 7 yıldır düzenlenen Toprak Sahne Tiyatro Festivali bu yıl 18-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.

Haber Merkezi

İzmir'in Urla ilçesinde 7 yıldır düzenlenen Toprak Sahne Tiyatro Festivali bu yıl 18-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. 

Toprak Sahne Tiyatosu'nun düzenlediği festivale bu yıl amatör ve profesyonel 20'ye yakın tiyatro topluluğu katılacak.

Festival boyunca köylerin yanı sıra, Urla Meydan'da da 4 gün boyunca her akşam saat 22.00'de tiyatro gösterimleri yapılacak. Malgaca Pazarı, Mermerli Çeşme ve Sanat Sokağı da sokak oyunlarına sahne olacak.

KÖYDEKİ ÇOCUKLAR TİYATROYLA BULUŞACAK

Katılımcı tiyatro topluluklarının eğitmenler tarafından düzenlenen oyunculuk teknikleri atölyelerine de katılma fırsatı bulacağı festivalin önemli bir parçası tiyatroyu köylere taşımak olacak.

Son iyi yıldır festival kapsamında köylere sahne kurarak burada yetişkin ve çocuk oyunları sergileniyor. Tiyatro emekçilerinin köylere çocuk oyunları ile ulaşamadığı günümüzde, festivalin bu özelliği dikkat çekiyor.

USTA TİYATROCULARLA SÖYLEŞİ

Toprak Sahne Tiyatro Festivali kapsamında usta tiyatrocularla söyleşiler de düzenlenecek. İlk gün olan 18 Temmuz gecesi Orhan Aydın, Prof. Dr. Semih Çelenk, Yaşar Gündem ve Özgür Başkaya festivalin katılımcılarıyla buluşacak.

Festivalin ikinci günü ise Serhat Özcan ve Pervin Bağdat söyleşi yapacaklar.

Detaylı program için tıklayın...