Üç kulis yazısına erişim engeli: Barzani, Papa, Saray...

AKP kulislerinden bilgiler aktaran Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan'ın üç yazısına erişim engeli getirildi. Barzani, Papa ve Saray kabinesine ilişkin yazıları Bakırköy 4. Sulh Hakimliğince engellendi.

AKP içerisindeki çekişmeleri ve kulisleri kaleme alan Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan’ın üç yazısına erişim engeli getirildi. Bugünkü köşesinde sansürü yorumlayan Takan “Muhalefetteyken demokrasiden, haber alma ve verme, fikir özgürlüğünden bahsederler ama bu lafta kalır. İktidara geldiklerinde de muhalefette eleştirdikleri ne varsa aynısını tatbik etmekten hiç çekinmezler” diye yazdı.

Bakırköy 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği, AKP içinden kaleme aldığı kulis haberleriyle bilinen Takan’ın, üç yazısına erişim engeli getirdi. "Papa’dan arabuluculuk istendi mi?" başlıklı 8 Şubat, "Barzani’nin lobi şirketi, Erdoğan için çalışmış" başlıklı 9 Şubat ve "Saray kabinesinde had kavgası" başlıklı 27 Şubat tarihli yazılarına erişim engeli getirilen Takan, avukatlarının yasağı kaldırmak için çalışma başlattığını duyurdu.

Bugünkü köşesinde sansüre değinen ve okurlarına bir açık mektup kaleme alan Takan şöyle dedi: 

“Muhalefetteyken demokrasiden, haber alma ve verme, fikir özgürlüğünden bahsederler ama bu lafta kalır. İktidara geldiklerinde de muhalefette eleştirdikleri ne varsa aynısını tatbik etmekten hiç çekinmezler... Gerçekler, sokaklarda, kahvelerde, berber dükkanlarında konuşuluyor… Berberlere, kahvelere ve hatta yandaşlarınızın iş, ihale ve dosya takibi yaptıkları Çukurambar’daki kapalı devre odalara ne yapacaksınız?.. Haydi, bir çare bulun da görelim!.."