Twitter'da 'temizlik' şüphe uyandırıyor

Milyonlarca kişinin üyesi olduğu sosyal medya ortamı Twitter'da "fake" yani sahte hesapların silindiği belirtildi. Ünlü isimlerin takipçilerinin ciddi şekilde azalmasıyla sonuçlanan "temizlik" sonucu, AKP'ye muhalif bazı isimlerin hesaplarının da dondurulmuş olması akıllarda soru işareti yarattı.

En fazla üyesi olan sosyal medya ortamları arasında olan ve Gezi eylemlerindeki işlevi nedeniyle AKP tarafından "düşman" ilan edilen Twitter'da şüphe uyandıran bir düzenleme yapıldı. Binlerce sahte hesabın silindiği ifade edilse de, AKP'ye muhalif bazı isimlerin hesaplarının da "temizlik"ten etkilenmesi ve askıya alınması, akıllara sansürü getiriyor.

Gerçek hesaplar askıya alınıyor
Gerçek Gündem haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş'ın hesabı da asıya alınan Twitter hesapları arasında. Yarkadaş'ın 46 bin civarında takipçisi bulunuyordu.

İnternet Yayıncıları Derneği (IYAD) Başkanı Tayfun Sırman ise, 40.500 olan takipçi sayısının bir günde 10.500'e düştüğünü, ayrıca Twitter hesabının askıya alındığını ve bugünkü yazışmaları sonunda tekrar açıldığını belirtti. Sırman'ın hesabının engellenmesi, yapılan "temizliğin" boyutlarını göstermesi bakımından ilgi çekici.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi eylemlerine ilişkin Haziran ayı başında yaptığı bir konuşmada, "Şu anda Twitter denilen bir bela var, yalanın daniskası burada. Sosyal medya denilen şey aslında şu anda toplumların baş belasıdır" açıklamasında bulunmuştu.