Türkiye'deki ensest oranını yazdı, tehdit edildi

Türkiye'de ensest gerçeğine ilişkin bir yazı kaleme alan Hürriyet yazarı Melis Alphan, sosyal medyadan dava tehditleri aldığını açıkladı.

Son dönemde gündemde olan ensest tartışmalarına ilişkin bir yazı kaleme alan Hürriyet yazarı Melis Alphan, Türkiye'de ensest oranının yüze 40 olduğunu yazdı.

Yazısında bir araştırmadan sonuçları aktaran Alphan, "Öyle ki, TKDF 56 ilde yaptığı araştırmanın sonuçlarını, rakamları açıklayamadı bile. Ama tek bir rakam verdi ve tabloyu görmemiz açısından yeterliydi aslında: Türkiye’de ensest oranı yüzde 40. Yani her 10 kişiden 4’ünde ensest var!" ifadelerini kullandı.

Yazısı sonrası sosyal medyadan tehdit aldığını belirten Alphan, "Yüzde 40 ensest oranına itirazınız var ama kardeş çocuklarının zorla evlendirilmesini onaylıyorsunuz yani, doğru mu anlıyorum? Komik. Kendinle yüzleşeceksin Türkiye toplumu. Er ya da geç. Ne kadar erken, o kadar iyi. Ensest oranını yazdım diye beni TCK 301'den dava edeceklermişmiş. Yüce Türk milletine hakaret ediyormuşum. Yapanlar düşünsün" dedi.