Türkiye yazarı AKP’ye ‘B planını’ sordu

Türkiye gazetesi yazarı Ahmet Sağırlı, AKP’ye 400 milletvekilliği alınamadığı takdirde ne yapılacağını sordu.

Sağırlı, “Toplumun öteki yarısı” başlıklı yazısında AKP’ye ilginç sorular yöneltti. Yazısının başında Arınç’ın “Her iki kişiden biri bize oy veriyor ama diğeri de nefret ediyor” sözlerini hatırlatan Sağırlı, AKP tarafından bu ayrışmanın ciddiye alınmadığını savundu ve şöyle devam etti: “Bizim beklentimiz ne? İnceldiği yerden kopsun, işinize gelirse demiş olamayız. Kabullenecekler ve alışacaklar beklentimiz olabilir mi? Böyle bir beklenti gerçekçi mi?”

‘SEÇİM BADİRESİ BİR ATLATALIM DA...’

İsim vermeden iktidar partisinin meseleye seçimde 400 milletvekili çıkarıp, Anayasa’yı değiştirdikten sonra tabloya hakim olmayı umduğunu söyleyen Sağırlı, bunun yanında bir “B planının” olmamasını eleştirdi. Sağırlı, AKP’deki hakim eğilimin “şu badireyi bir atlatalım” yaklaşımı olduğunu dile getirdi.

 “İç güvenlik paketi”ni de eleştiren Türkiye gazetesi yazarı, “Poşu takanı içeri aldın. İyi… Takan sayısı 10 bin, 30 bin, 50 bin olduğu zaman ne yapacaksın? Görmezden geleceksin. İrade ne olacak? Hakaret edeni içeri aldın. Bir aldın, beş aldın, 300, 500, 5000 olunca ne olacak?” diye sordu.

400 VEKİL ÇIKMAZSA…

Yazısının sonunda tekrar seçimle ilgili beklentilere değinen Sağırlı, “400 milletvekili beklemek, anayasa ve sistem değişikliği arzusu… Bu, nereden baktığınıza bağlı olarak iyi bir ihtimal. Öbür ihtimaller için hazırlık var mı? Hele o gün gelsin bakarız demek hazırlanmak sayılıyor mu? Milletvekili sayısı 400 olmadı da ucu ucuna iktidar olacak kadar oldu. 270 oldu. HDP barajı aştı. O zaman hangi sisteme razı olacağız?” diye yazdı.