Türkiye gazetesinden Validebağ provokasyonu: Ezan sesi istemiyorlar!

Türkiye gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden vazife çıkartarak, Validebağlılara ezan istemediklerini "söyletti." Oysa Validebağ sakinleri, etrafta çok sayıda cami bulunduğunu, kendilerinin de yaşlı olduklarını ve gece uyumakta zorluk çektiklerini söyleyerek inşaata karşı çıkıyorlar.

(soL - Haber Merkezi) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Validebağ'daki inşaata karşı direnen yurttaşlara "Ezan sesi istemiyorlar" demesinin ardından yandaş medya üzerine "vazife" çıkardı.

Türkiye gazetesi, Validebağ'daki kanunsuz yapılaşmaya direnen mahalle sakinlerini "konuşturarak", Erdoğan'ın sözlerini doğrulatmaya çalıştı.

Kendilerine mikrofon uzatan muhabirin sorularına oldukça net cevaplar veren yurttaşlar, yaşlı olduklarını, geceleri uyumakta güçlük çektiklerini ve etrafta çok sayıda cami olduğunu söyleyerek, yeni bir camiye ihtiyaçları bulunmadığını belirtiyorlar.

Türkiye gazetesi ise, bu sözlerden yola çıkarak yaptığı habere, "'Ezan sesi duymak istemiyoruz'" başlığı attı. Haber içerisinde ise, "Günlerdir Üsküdar Validebağ'ındaki cami inşaatını engellemeye çalışan provokatörlerin gerçek amacı deşifre oldu." denildi.

Haber şöyle devam etti:

"Üsküdar Altunizade'de bulunan Validebağ Korusu'nun dışında yer alan ve yıllardır bir grup site sakini tarafından işgal edilerek otopark olarak kullanılan araziye cami yapımına karşı çıkanların asıl amacının çevre değil ezan düşmanlığı olduğu ortaya çıktı."

İşte o röportaj: