TRT torpilleri saklamanın kılıfını hazırladı

Sürekli kanalda işe almalardaki skandallarla gündeme gelen TRT, bundan sonra sınav sonuçlarının internetten herkesçe görülebilmesini engelleyecek.

Cumhuriyet gazetesinden Fırat Kozok’un haberine göre bundan böyle TRT'ye başvuran adaylar, mülakat tarihlerini, sınav sonuçlarını ve kendileriyle ilgili her türlü bilgiyi kimlik numaralarını sisteme girerek yalnızca kendileri görebilecek. Böylece kamuoyu, TRT sınavlarını yakından izleyemeyecek.

TRT’de şimdiye kadar işe alımlarda çok sayıda skandal açığa çıktı. Son skandalda ise, CHP’nin sınav öncesi duyurduğundan çok başka bir sınav yapması nedeniyle CHP’nin itirazları sonucunda sınav yenilenmiş yenilenen sınavda, ilk sınavdaki listede gözükmeyen 2 kişinin sonradan eklendiği açığa çıkmıştı.

Tüm bu süreç, TRT yönetimini yeni teknolojik atılımlar yapmaya yöneltti. Kurumun internet sitesinde yapılan düzenlemelerde, bundan böyle TRT’ye girmek için başvuruda bulunan adaylar, başvuru süreçleriyle ilgili bilgileri, mülakat tarihlerini, sınav sonuçlarını yalnızca kendileri öğrenebilecek. Bunun için kurumun resmi internet sitesini girecek adaylar, ilgili bölüme eriştikten sonra kimlik numaralarını yazarak bilgilere ulaşabilecekler. Adaylar dışında kimse sınavlarla ilgili bu ayrıntılara ulaşamayacak.

(soL - Haber Merkezi)