TRT Meksika'da yaşanan cinayeti Suriye olarak verdi!

TRT, Suriye meselesinde Esad karşıtı yayın yapmak konusunda sınır tanımıyor. Kanal bu sefer de Meksikalı uyuşturucu çeteleri arasında yaşanan katliam görüntülerini mozaikleyerek Suriye'de gibi göstermeye çalıştı.

Suriye meselesinde AKP'nin yayın organı gibi çalışan TRT yalan ve çarpıtma dolu haberlere doymuyor. Ancak TRT yalan haberini bu sefer ne muhalif komutanların ağzından aktarıyor, ne de katliam iddialarını gerçek gibi sunuyor Meksika'da yaşanan bir infaz görüntüsünü Suriye'deymiş gibi göstermeye çalışarak adeta izleyicilerini aptal yerine koyuyor.

TRT, Meksikalı uyuşturucu çeteleri arasında yaşana bir hesaplaşma görüntüsünü “Suriye'den vahşet görüntüleri” diye aktarırken, “İnsanlığın bittiği ve birçoğunu yayın ilkelerimiz gereği ekranlarınıza taşıyamadığımız o görüntüler Esed rejiminin vahşette sınır tanımadığını ortaya koyuyor” diyerek mozayiklediği görüntüleri izleyicilere sunuyor.

Orjinal görüntülerde ise kafaları elektrikli testere ile kesilen kişilerin İspanyolca konuştuğu ve Meksikalı oldukları anlaşılıyor. Yani olay Suriye'de geçmiyor.

Ancak TRT'nin bir haberdeki tek yalanı bundan ibaret değil. Haberde, yaklaşık bir sene önce yine muhalifler tarafından internete konulan ama bağımsız gazeteciler tarafından "mizansen" olduğundan şüphelenilen bir "diri diri gömme" videosu da bulunuyor.

28 Nisan 2012 tarihinde soL Haber Portalı'nda da yer verdiğimiz haberde, Humus'un El Kuşeyri bölgesinde Esad'ın güvenlik güçleri tarafından diri diri gömüldüğü iddia edilen bu video, görüntüler ve ses kaydı üzerinde yapılan analizler sonucunda çok sayıda soru işareti ortaya çıkarmış, videoya dair güçlü şüpheler oluştuktan sonra video sosyal medyada verilen bağlantılarından silinmişti.

Yine haberin devamında bir arabanın arkasına iple bağlanarak sürüklendiği görülen kişinin de Müslüman Kardeşler tarafından katledildiği ortaya çıkmıştı. Yandaş medya görüntülerin son kısmını kesip suçu Esad yönetimine atmıştı. Ancak daha sonra ortaya çıkan görüntülerde, katliamı Müslüman Kardeşler'in gerçekleştiriği anlaşılırken, yerde yatan cesedin görüntülerini kaydeden bir muhalif, “Onu[Esad] destekleyenlerin sonu böyle olacak” diyerek tehditler yağdırmıştı.

İşte TRT'nin o skandal haberi:

(soL- Haber Merkezi)