TOMA'yı uyaran gazeteciye hapis istemi

Ankara’da Berkin Elvan için yapılan eylemde,TOMA’ya yaklaşarak şiddet uygulamaması uyarısında bulunan emekli subay gazeteci Rahmi Yıldırım’ın yargılanmasına 10 Şubat’ta başlanacak.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcısı Mehmet Taştan’ın Mart ayındaki gösterilerin üzerinden 6 ay geçtikten sonra hazırladığı iddianame, Ankara 33. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Buna göre, Berkin Elvan için 13 Mart 2014 tarihinde Ankara’da düzenlenen protesto gösterileri sırasında gözaltına alınan 13 kişi hakkında, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefetten dava açıldı.

Gazeteci Rahmi Yıldırım da, dava açılan isimler arasında bulunuyor. Emniyetteki ifadesinde, emekli jandarma subayı olarak TOMA’ya yersiz şiddet uygulamaması yönünde sözlü uyarıda bulunduğunu belirten Yıldırım’ın uyarısı, iddianamede “polise direnme” olarak nitelendirildi.

Rahmi Yıldırım’ın “TOMA’nın önünde durarak ilerlemesini engellediği ve görevli emniyet mensupları ile tartışarak görevlerini yapmalarına mani olmaya çalıştığı” öne sürüldü. Delil olarak ise, Yıldırım’ın TOMA’nın yanındayken ve gözaltına alınırken çekilmiş fotoğraflarına yer verildi.

Diğer sanıklarla birlikte Rahmi Yıldırım’ın da altı aydan üç yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.