TMSF'den onay geldi, Digitürk resmen Katarlıların oldu

Digitürk'ün Katar sermayesi BeIN Sports'a satış sürecinin dün akşam saatlerinden resmen kesinleşti.

Türkiye Süper Lig maçlarının yayınlayan Digitürk'ün Katar sermayesi BeIN Sports'a satış sürecinin dün akşam saatlerinden resmen kesinleştiği öne sürüldü. Sabah gazetesinden Şelale Kadar’ın köşesine taşıdığı yazıda, “3 yıldır Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kontrolünde olan Digitürk'ün satışı beklenenden çok daha kısa sürede gerçekleşti ve dün atılan imzalarla Digitürk'ün yeni sahibi, Katarlı ünlü işadamı Nasser Al-Khelaifi'nin şirketi BeIN Sports oldu” dendi. İmzalanan rakamın henüz açıklanmadığı belirtilirken Digitürk'ün iddia edilen satışının 1 milyar doların üzerinde bir rakama gerçekleştiği tahmin edildi.

TMSF'DEN AÇIKLAMA GELDİ

TMSF, Digitürk'ün satış işleminin tamamlanmasına muvafakat verdiğini açıkladı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) konuya ilişkin olarak yapılan basın açıklaması şöyle:

Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş.'nin ("Digiturk") tek hissedarı DP Acquisitions B.V.'nin hisselerinin tamamının beIN Media Group LLC tarafından satın alınması için 2015 yılının Haziran ayında, Çukurova Holding A.Ş., DP Coinvest B.V., P5 DP INV S.a.r.L, Providence Equity Offshore Partners VLP, Fintur Technologies B.V., Karamko İmalatZiraat Endüstri ve Ticaret A.Ş. ve beIN Media Group LLC arasında bir Hisse Alım Sözleşmesi imzalanmıştı. Hisse Alım Sözleşmesi'nde yer alan çeşitli koşulların yerine getirilmesi sonucunda satış işleminin tamamlanması için Kurumumuz muvafakatı talep edilmiştir.

Hisse Alım Sözleşmesi'nde yer alan şartlar dahilinde söz konusu satış işleminin tamamlanmasına Kurumumuz tarafından muvafakat edilmiştir.