Timeturk yazarımızı transfer etti

Timeturk internet sitesi, soL’un Bizim Amerika ekinde Ekin Poyraz’ın kaleme aldığı bir makaleyi, yazarını kendi muhabiri gibi göstererek kopyaladı.

soL Haber Portalı’nda yayınlanan çok sayıda yazı, başka sitelerde paylaşılıyor. soL bundan memnuniyet duyuyor, ancak emeğe saygı gösterildikçe, yani bu haberlerin kaynağı belirtildikçe.

Bu konuda bizi en fazla sıkıntıya sokan sitelerden birisi Timeturk. Cemaat bağlantılı bir haber sitesi olan ve son zamanlarda “dünya gündemi üzerine özel haber ve analiz sitesi” olmaya çalıştığı izlenimi bırakan Timeturk, bu defa soL’un Latin Amerika üzerine analizler yayınlanan Bizim Amerika ekinde Ekin Poyraz tarafından kaleme alınan "ABD'nin Küba politikası değişti mi?" başlıklı, 19 Mayıs tarihli yazıyı aynen kopyalayarak sitesine koydu.

Timeturk, en son Bizim Amerika’da Gözde Kök imzasıyla yer alan bir makaleyi kopyalamış, altına da ne olduğu anlaşılmaması için “BA” diye bir ibare düşmüştü. Bu defa ise soL ya da Bizim Amerika’ya üstü kapalı bir atıf dahi olmaması bir yana, Ekin Poyraz kendi yazarlarıymış gibi yazının altına “Ekin Poyraz” ibaresini düşmüşler.

(soL)