Timetürk British Airways'ten haber yaptı

Timetürk'ün Brezilya'daki son gelişmeleri ABD ile ilişkileri çerçevesinde analiz ettiği haberinin altında (BA) imzasını görünce şaşırdık.

Malum, BA tüm dünyada İngiliz Havayolları, yani British Airways için kullanılıyor. Ancak Timetürk'ün kopyaladığı haber, elbette British Airways'e ait değil. Haber, soL'un Latin Amerika'daki gelişmelere dair analiz ağırlıklı yayın yapan Bizim Amerika ekinden kopyalanmış. Üstelik de söz konusu haber, imzalı bir analiz yazısı Bizim Amerika yazarlarından Gözde Kök'e ait.

Çok sayıda haber sitesi soL'da çıkan yazıları alıp kullanıyor, biz de başından beri kaynak gösterildiği sürece bundan memnuniyet duyacağımızı belirtiyoruz. Ancak maalesef aynı iyi niyet, birçok başka site tarafından gösterilmiyor. (BA) gibi anlamsız kaynaklar gösterenlerden çok daha fazla, aralarında basılı günlük ulusal gazetelerin internet sitelerinin de bulunduğu hiç kaynak göstermeden, hatta "Özel Haber" damgası vurup soL yazılarını yayınlayan siteler var.

soL, paylaşmak, anlatmak, mücadele etmek için üretiyor. Bu bakımdan da tavrımızı koruyoruz: soL'daki yazılar kaynak gösterildiği müddetçe izin alınmaksızın kullanılabilir.

Ancak bundan sonra alıntılanan yazılarımızda soL Haber Portalı ibaresinin yanı sıra ilgili yazının adresinin de verilmesini rica edecek, bu kurala uyulmadığı durumlarda bunu ilgili kişilerden rica edeceğiz.

Timetürk'ün aldığı haberimiz: Brezilya'nın ABD ile Dansı - Gözde Kök

(soL)