TGS: 'Başbakan haddini bilsin'

AKP'nin Ankara'da yapılan kongresine muhalif basının alınmamasına yönelik Türkiye Gazeteciler Sendikası açıklama yaptı. TGS, "Hadlerini bildirdik diyen Başbakan'ı haddini bilmeye çağırıyoruz" dedi.

Ankara'da yapılan AKP kongresinde bazı basın kuruluşlarına uygulanan sansür ve sansürü "hadlerini bildirdik" ifadeleriyle savunan Erdoğan'ın sözlerine karşılık Türkiye Gazeteciler Sendikası açıklama yaptı. "Başbakan'ı haddini bilmeye çağırıyoruz" başlığıyla yapılan açıklamada, "Basın kamuoyunu ilgilendiren etkinliklere davet edilmez, halkın gerçekleri öğrenmesine aracılık etmek gazetecinin görevidir" denildi.

"Haber alma hakkına ambargo konuldu"
Erdoğan'ın “Bize hakaret edenleri özel günümüze almadık” sözleriyle AKP Kongresine “çeyrek altın günü” muamelesi yaptığını ifade eden TGS, Erdoğan'ın "hadlerini bildirdik" sözleriyle haddini aştığını vurguladı. TGS, "Muhalif tüm sesleri susturmak için -gazetecileri, yazarları, aydınları, bilim insanlarını, sendikacıları, öğrencileri cezaevlerine koymak dâhil- her yola başvuran AKP iktidarı, son uygulamasıyla halkın haber alma hakkına da ambargo koymuştur" dedi.

"Erdoğan'ı haddini bilmeye çağırıyoruz"
"Söz konusu olan bir “davet” meselesi değil, yürütmenin başı olan Başbakanın talimatıyla basına doğrudan doğruya “sansür” uygulanmasıdır" diyen TGS, AKP'nin halkın gerçekleri öğrenme ve haber alma hakkını hiçe sayan uygulamaları kınadığını ve Erdoğan'ı "haddini bilmeye" çağırdıklarını ifade etti.

(soL - Haber Merkezi)