Telabyad'daki 'muhalifler': Para her şeyin çözümü, dış destek gelmezse kazanamayız

Suriye-Türkiye sınırındaki Telabyad'da, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Türkmen gruplar, Telebyad'ı nasıl "aldıklarını" anlattılar. "Karşı tarafın askerlerini satın aldık, para her şeyin çözümü" diyen muhalifler, Türk ordusunun top atışlarından memnunlar ve ABD seçimlerini bekliyorlar.

Akçakale'nin tam karşısında yer alan Suriye'nin Telabyad kasabasında Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Türkmen bir grupla konuşan NTV muhabirleri, çarpıcı görüntüler aktardılar.

Telabyad'ın nasıl "alındığını" ve şu anki durumu anlatan silahlı milisler, saldırıdan önceki hazırlıkları arasında "karşı tarafın askerlerini satın alma"nın da bulunduğunu söylerken, "burada para her şeyi yapıyor" itirafında da bulunuyorlar. İtiraflar arasında, "karşı tarafın askerlerini tehdit ile kendi tarafına çekme" de bulunuyor.

NTV muhabirlerinin "izin alarak" çektikleri bir toplantının katılımcılarından birisi de, Türk ordusunun top atışlarının başlamasının, "durumu yüzde 99 değiştirdiğini" söylüyor. Yine videoda bir milis, "dıştan destek gelmezse bu savaş zor biter" diyor.

NTV'nin kendi video sitesine koyduğu videoda bunlar var. Ancak dün, yani 5 Ekim tarihinde, saat 15:00'te yayınlanan "Günün İçinden" programında daha ayrıntılı bir röportaj yer alıyordu. Bu röportajda Türkmen milisler, durumun değişmesi için ABD seçimlerini beklediklerini, dış destek olmadan başarılı olamayacaklarını ve Türk ordusunun saldırılarının kendilerini nasıl rahatlattığını anlatıyorlardı. Bu röportajın kaydı NTV'nin sitesinde bulunmuyor ancak görüntülere yildiz.tv adresinden ulaşılabiliyor.

NTV'nin yayınladığı video:

(soL - Haber Merkezi)