Taraf'ta grev bitti: 5 gazeteci kovuldu

Taraf gazetesi çalışanlarının 23 Kasım 2015 Pazartesi günü maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle başlattığı grev, 27 Kasım 2015 Cuma günü 5 editörün işten atılmasıyla sona erdi.

Taraf gazetesinde 23 Kasım'da başlayan grev dün son buldu. Maaşlarını alamadıkları için greve başlayan çalışanlardan 5'i kovuldu. 

23 Kasım'da gazetenin İstanbul Kadıköy'deki merkezinde Ekonomi Servisi Müdürü ve Yazarlar Editörü dışında tüm editör, sayfa tasarımcısı ve muhabirlerinin aldığı kararla başlattığı grev ve çalışmama hakkını kullanmasıyla yaşanan sürecin ikinci gününde tüm sayfa tasarımcıları grev kararından vazgeçip çalışma kararı almıştı. Sayfa tasarımcılarına muhabirlerin bir kısmının da eklenmesiyle zayıflayan grevin ikinci gününde karar değiştirip greve katılan Ekonomi Servisi Müdürü ve muhabirlerden Ayfer Çalıkıran grevin üçüncü gününde yıllık izninin bir kısmını kullanmaya başlamış, aynı gün gazeteye gelerek eylemlerini sürdüren televizyon sayfası editörü Hüseyin Gökçe ve dış haberler editörü Erdal Aktaş ile gazetenin en deneyimli gazetecilerinden politika sayfaları editörü Tarık Dağlıoğlu'nun iş akti Taraf Gazetesi yönetimi tarafından tek taraflı olarak feshedilmişti. Aynı fesihin tebliği grevin dördüncü günü kültür sanat sayfası editörü Levent Elpen'e de iletilmiş, Elpen'in gazetede çalışmaya devam etme isteği gazete yönetimi tarafından reddedilmişti. Grevin son gününde ise Taraf'ın Spor Servisi Müdürü Kubilay Derse'ye de işten çıkarıldığı yönetim tarafından iletildi. 

5 EDİTÖR İŞTEN ATILDI
Toplumsalses'te yer alan habere göre, eylemlerine 23 Kasım'da başlayan ve bazı çalışanlarının yaklaşık bir yıldır alamadıkları maaşlarının ödenmesi isteği ile başlayan süreçte, Taraf Gazetesi yönetimi tüm çalışanlara bir aylık maaşlarını ödeyecekleri sözünü vermiş, ancak eylemin başladığı 23 Kasım Pazartesi günü sadece çalışanların hesaplarına 1000 TL'lik miktar yatırılmış. Bu miktarın geri kalan kısmının ise 27 Kasım Cuma günü ödeneceği gazete yönetimi tarafından çalışanlara iletilmişti. 27 Kasım'da eylemlerini sürdüren ve işten atılan 5 gazeteci dışında diğer çalışanların hesaplarına geride kalan miktar geç saatlerde yatırıldı. Çalışanların isteği ise Cuma günü tüm çalışanların bir aylık maaşlarının tamamlanması ve geçmişe yönelik alacaklarının ödenmesi konusunda ise kendilerine bir program sunulması idi.Yönetime daha önce de iletilen bu isteğe yanıt gelmeyince eylem başlamıştı. Çalışanlara geçmişe yönelik borçlarının ödenmesi konusunda ise bir program sunulmadı.