Sayfa yolu
Taraf'ta eşcinsellik: Günahtan bile kötü, hastalıktan bile beter!
Yayın Tarihi: 06.08.2010 , 10:30 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Her fırsatta demokrasi adına konuştuğunu iddia eden Taraf, bir kez daha "sınırları zorladı". Daha önce eşcinsellik ve İslam ile ilgili bir yazı yayımlayarak bu konudaki tartışmalara müdahale eden Taraf, ne kadar demokrat olduğunu gösterdi. 3 Ağustos'ta yayımlanan yazıda eşcinselliğin “neden günah değil de hastalık” olduğu anlatılmaya çalışıldı.
“Eşcinselliğe günah demek normal insana hakarettir”
Eşcinselliğin fıtri, insana ait bir şey olmadığı, bu yüzden günah kategorisinde ele alınamayacağını iddia eden Murat Kapkıner “Eşcinsellik günahtan daha fazla bir şeydir” başlıklı yazısında “Yaradılışı bozulmamış hiçbir mümin”in, “hiçbir insan”ın, eşcinselliği anlamayacağını da iddia etti.
“Eğer eşcinselliğe salt ‘günah’ derseniz, zinakâr ama sağlıklı insana hakaret etmiş olursunuz, aynı kefeye koymakla” diyen Kapkıner, şöyle devam etti: “Eşcinselliğe günah derseniz afife kadın [iffetli] ve afif erkekleri aşağılamış olur, onların da potansiyel birer eşcinsel olduklarını söylemiş olursunuz.”
İyi niyetliymiş!
Bu tespitlerle hızını alamayan Kapkıner, “Sağlıklı insanların ilk kez tren gören ineğin trene baktığı gibi baktığı, bu gayrı fıtri [doğaya aykırı], gayrı tabii olay günah değil (şimdilik) en genel kategori ile hastalıktır” dedi. Eşcinsellik için bu ifadeleri kullanan Kapkıner yazısını ise şu cümleler ile bitirdi: “Bu yazı eşcinselleri aşağılamak, onları dışlamak için yazılmamış, aksine onlar için ne yapılabiliri tartışmıştır. Onları kendi doğuştanlıklarına tekrar kavuşturmanın yolları ne olabilir sorusuna yanıt aramıştır.”
“Nefret suçu işleniyor”
Lamdaistanbul internet sitesinde yayımlanan yorum yazısında Taraf'ta yayımlanan bu yazı ile ilgili olarak şu değerlendirme yapıldı:
"Bu ülkede nefret suçu diye bir suç yok. Savcıların kitabında böyle bir suç yazmaz. Bu suç için başvurulacak bir merci yoktur. Adalet duygusu olan insanların yüreklerinden başka. Demokratikleşmenin, sivilleşmenin önemli öncülerinden biri kabul edilen bir gazetenin böyle bir yazıyı yayınladığı ülkede hepimiz tehdit altındayız, hepimiz kurban adayıyız. Ve bu ülkede mücadele etmekten, mücadele edenlerle el ele vermekten, sesimiz kısılıncaya kadar bağırmaktan başka ufukta hiçbir umut yok…"
“Demokrasi ile ilgimiz yok!”
Daha önce Taraf'ta yayımlanan yazısından eşcinselliğin hastalık değil günah olduğunu yazan Hilal Kaplan, “hem kendi nefsimden hem de toplumdan neşet eden her tür kötülüğü dert etmeye çalışan bir Müslüman olarak eşcinsellerin vatandaşlık hakkı diye talep ettiği ve eşcinselliğin meşruiyet kazanmasına sebep olacak her tür girişime karşıyım. Ancak yine tam da bu sebeple bir insanın sırf eşcinsel olduğu için malına, canına ve namusuna halel gelmesine de karşıyım” demişti.
Demokrasi ve İslam tartışmaları konsunda da çok net bir görüş ortaya koyan Kaplan, “Başörtülü kadınlara 'eşcinsel haklarını savun' demekse 'Allah’a karşı gel' demekten farksız. Zira hem Kur’an’da hem de Sünnette eşcinselliğin günâh oluşuna dair pek çok delil mevcut. Şimdi başörtülü bir kadın, Allah’a itaat etmek için pek çok zulme göğüs gerecek ama eşcinseller başörtüsü yasağına karşı olduğundan ötürü onların özgürlüğünü savunup Allah’a isyan edecek” demişti.
Bakan başlatmıştı
Eşcinselliğin bir hastalık olduğu ile ilgili tartışmalarını Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf başlatmıştı. Kavaf, "Ben eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk, bir hastalık olduğuna inanıyorum. Tedavi edilmesi gereken bir şey bence" demişti. Kavaf'ın bu sözleri çok tartışılmıştı.
(soL - Haber Merkezi)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.