Taraf'ın yayın yönetmenliğini yapan Ahmet Altan, Cumhuriyet'e yazdı

Kapatılan Taraf gazetesinin yayın yönetmenliği görevini yapan Ahmet Altan, tutuklu bulunduğu cezaevinden Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan bir yazı kaleme aldı.

Kapatılan Taraf gazetesinin yayın yönetmenliği görevini yapan Ahmet Altan, Cumhuriyet gazetesi için bir yazı kaleme aldı.

Yeni kitabını tanıtan Altan, "Şatodaki çiçek" başlıklı denemesinde, şu ifadeleri kullandı.

Garip bir çelişki ama ben zihnin sınırsız özgürlüğünü, “özgürlüğümü yitirdiğim” hapishanede bu kadar berrak gördüm. Bir hapishane hücresinde oturuyorum ve size zamanınızı nerede geçirdiğinizden çok nasıl geçirdiğiniz önemlidir diyorum. Nasıl geçireceğinize de sadece siz karar verebilirsiniz. Hayalgücünüzün şatosunu kurduğu kayalıklara sizden başkası ulaşamaz. Sizden başka hiç kimse o şatonun yolunu bulamaz. Zavallı çaresiz vücudunuzu onlara rehin bırakıp şatonuza çekildiğinizde, orada “gerçekliğe geri döner,” zamanı ve hayatı yeniden biçimlendirir, “sahici” duyguları özgürce yaşarsınız. Avlu sessiz. Göçmen kuşlar gittiler. Ama ben istersem geri dönerler. İşte döndüler bile, neşeyle ötüşüyorlar. Erkekler dişilere otlar, çiçekler, böcekler, meyve parçaları taşıyor. Bir tanesi gagasındaki küçük çiçeği düşürdü. Sessiz avlunun ortasında minik bir çiçek duruyor şimdi.