'Taraf'ın kağıdı Zaman'ın hediyesi'

Cemaat ve AKP arasında süren gerilimin ardından karşılıklı suçlamalar sürüyor. Bugün Habervaktim'de yer alan bir yazıda cemaatin AKP'ye karşı Numan Kurtulmuş'a iktidar teklif ettiği öne sürülürken, Taraf gazetesinin kağıdının da Zaman tarafından sağlandığı söylendi.

AKP ve cemaat yandaşı basın kurumları karşılıklı atışmalarını sürdürürken, Habervaktim'den Fatih Uğurlu konuya "Fethullah Hocamıza açık mektup" yazısıyla dahil oldu.

Uğurlu'nun yazısının ilgili bölümleri şöyle:

Kurtulmuş'a iktidar önerisi

Fethullah Hocanın A takımından bazı kişiler, Hoca adına parti genel başkanı Prof. Numan Kurtulmuş’u ziyaret edip kendisine şu teklifi ilettiler:

"- Sayın Kurtulmuş, önümüzdeki seçimlerde seni desteklemek istiyoruz. İlk seçimde barajı aştırır, 40-50 milletvekili çıkarttırırız. Sonraki seçimde de iktidar namzedi yaparız!"

Sayın Kurtulmuş’un çok güvendiğimiz, itibarlı bir danışmanından taa o gün “off the record” yani yazılmamak kaydı ile bize gelen bu bilgi şüphesiz Başbakan Erdoğan’a da gitti ve Erdoğan bu olay üzerine 3 önemli hamle yaptı:

1- İlk defa kamuoyu önünde yüksek sesle Fethullah Hoca’ya Türkiye’ye dönmesi için çağrıda bulundu.

Hocanın verdiği cevap ise hiç de inandırıcı bulunmadı.

2- HAS Parti’nin lağv edilerek Prof. Numan Kurtulmuş’un AK Parti’ye katılması cemaate 90’dan atılan ikinci goldü.

Taraf'ın kağıtları

Taraf gazetesinin kâğıdı Zaman’dan gitmektedir ve hediye olarak bir matbaa verilmiştir. Bu gazetenin görevi de AKP hükümetinin altına dinamit döşemektir. Vaktiyle Ahmet Altan da genel yayın müdürlüğü döneminde aynı görevi yapmıştır, yani cemaat adına tetikçilik!