Taha Akyol'dan iç savaş açıklaması: Türkiye, Suriye'den kötü olur

Hürriyet yazarı Taha Akyol, Türkiye'de iç savaş ihtimaline ilişkin "Telaffuz etmekten bile içtinap ederim ama ben de o endişeyi taşıyorum. Çok vahim olur. Allah korusun Türkiye, Suriye'den kötü olur" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakın isimlerden olduğu belirtilen Taha Akyol, Zaman gazetesine açıklamalarda bulundu. "Bugün Türkiye'de bir ‘ara rejim' yoktur ama otoriter bir iktidar vardır" diyen Akyol, gerçekçi bir koalisyon ihtimali de görmediğini söyledi.

'2010'A KADAR AKP'Yİ DESTEKLEDİM'

"Bir süredir farklı siyasî partilerden çok sağduyulu isimler bile iç savaş tehlikesine dikkat çekiyor. Siz böyle bir endişe taşıyor musunuz?" sorusunu da yanıtlayan Akyol, "Telaffuz etmekten bile içtinap ederim ama ben de o endişeyi taşıyorum. Çok vahim olur. Allah korusun Türkiye, Suriye'den kötü olur. Uzun süre böyle devam ederse nereye gider bu?.. Ben 2010'a kadar destekledim AKP'yi. Sonra otoriter kutuplaştırıcı ve çatışmacı bir dil kullandığı için eleştirdim. Bu toplum kutuplaşa kutuplaşa nereye gider? Allah korusun çok kötü bir yere gider… Dilin, kime hitap ediyorsak onu öfkelendirmeden, düşünmesine sağlayacak bir makuliyette olması gerekir" ifadelerini kullandı.