Suriyeli muhalifler "taş atarak sınırı aldık" dedi, Cihan Haber Ajansı da yazdı!

Cihan Haber Ajansı'nın Suriyeli muhaliflerle yaptığı röportajda, muhalifler bazı kentlere Türk jetleri sayesinde girdiklerini itiraf ettiler. Cihan Haber Ajansı ise bunu, "Hayatımızı Türk jetlerine borçluyuz" başlığıyla duyurdu.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) mensup kişilerin Suriye'nin Türkiye ve Irak'taki sınır kapılarını kontrol ettiği söylentisinin yayılmasının ardından, Cihan Haber Ajansı (CHA) muhaliflerle röportaj yaptı.

ÖSO'nun sınırdaki Cerablus kentini kontrol altına aldığını ve 2 bin kişiyle mücadele verdiği iddia eden ajans, rejim yanlısı polislerin ve siyasi amirlerin kenti terk ettiğini savundu. Ajans, çatışmalar sırasında ÖSO'nun 15 "şehit" verdiğini yazdı. CHA, aynı zamanda sınırları ele geçiren muhaliflerin Suriye bayrağının yerine ÖSO'nun bayrağı ile Türk bayrağını astıklarını iddia etti.

'Ağır silahlara karşı taş' ile zafer: Cihan kendi yaptığı habere inanıyor mu?
Röportajdaki ilginç noktalardan bir tanesi, Cerablus'u ele geçirdiği iddia edilen muhaliflerin, Suriye ordusunun kendilerine karşı ağır silah kullanırken kendilerinin sadece taşlarla saldırdıklarını iddia etmeleri. Muhaliflerin aktarımına göre ordu birliklerinin helikopterle saldırdığı sırada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait iki jet Suriye ordusunu uzaklaştırdı. Muhalifler, "Türk jetleri olmasaydı biz burayı alamaz ve şuanda hayatta olmazdık" dediler.

Muhalifler şu anda bölgeyi kontrol ettiklerini iddia ediyorlar. "Ağır silahlara karşı taşlarla" savaştıklarını iddia eden muhaliflerin hikayesinde ise bir tuhaflık olduğu kesin. Ya kendilerini olduklarından daha güçlü göstermek istiyorlar, ya da Türk jetleri yalnızca orduyu "rahatsız etmek" ile kalmadı, muhaliflere başka türlü de destek verdi.

Vatandaşlar rahat nefes almış...
Cihan'ın haberinin devamında, sınırın ÖSO tarafından ele geçirilmesinin ardınan Türkiye'nin Karkamış'taki sınır köylülerinin de "rahat bir nefes aldığını" söyleniyor. Habere göre, "Günlerdir süren çatışmalardan dolayı uykusuz geceler geçiren köylüler, muhaliflerin Cerablus’u ele geçirmesine" sevindiler. İddiaya göre Karkamış Kıvırcık köyü muhtarı Mehmet Küçükarslan, “Özgür Suriye Ordusu, sınırı aldıktan sonra halkımız rahatladı. 15 gün önce evimizde rahat yatamıyorduk. Biz önceden kurşun sesinden dama çıkamıyorduk. Güvenlik güçlerimiz de bizi uyarıyordu. Şuanda muhalifler hak ettikleri şekilde Cerablus’u aldı. Biz de kendilerine gereken yardımı seve seve yapıyoruz.” dedi.

AKP Gaziantep Milletvekilinden ÖSO'ya ziyaret
Haberde ayrıca AKP Gaziantep Milletvekili Ali Şahin'in ÖSO militanlarını sınırda ziyaret ettiği de belirtildi. Şahin, "Şam’ın da düşmesiyle tamamen Suriye’nin muhalif güçlerinin eline geçerek halk iradesinin yansıyacağı bir hükümetle beraber Suriye daha özgür olacak. Demokratik sisteme geçiş kolay olmayacaktır. Bu biraz zaman ve hazım ister. Mutlaka kimi sorunlar yaşanacak. Ancak, nihayette özgür halk iradesiyle yönetilen bir Suriye’yi ben çok değil, 3-5 ay içerisinde görebileceğimizi düşünüyorum." dedi.

(soL - Haber Merkezi)