Star yazarları birbirine girdi: AKP'de çatlak ses büyüyor

AKP'li Star yazarları Ahmet Taşgetiren ve Ahmet Kekeç, Zafer Çağlayan ve 15 Temmuz başlıklarında sert bir tartışmaya girdi.

İki AKP'li yazar arasına "Zafer Çağlayan" ve "kol saati" girdi.

Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında ABD'de tutuklama kararı verilmesine ilişkin yazdığı yazıda, "Kol saati ile sembolize olan yolsuzluk dosyalarını, bu 'milli mesele' ile içimize sindirmemizin istenmesi içimize sinmiyor. 'Çağlayan'ın yükü'nü taşımanın ve tüm siyasi harekete taşıtmanın nasıl bir gerekçesi olabilir ki?" demişti.

Bu sözleri ertesi gün köşesine taşıyan Star yazarı Ahmet Kekeç, "Ben yoruldum 'içimizdeki' elemanlarla cebelleşmekten" diyerek Taşgetiren'in köşesini hedef almıştı.

"15 Temmuz hadisesinin birçok şeyi açığa çıkardığı, FETÖ mamulü bütün soruşturmaların ve iddiaların altını boşalttığı fikriyatı, en muhalif kesimler tarafından bile kabul görüyor ama içimizdeki elemanlar hâlâ ve ısrarla içinde “yolsuzluk dosyaları” geçen cümleler kuruyor. Ne tuhaf!" diyen Kekeç'e bugün köşesinden yanıt veren Taşgetiren, " İçine sindirebilene diyecek bir şeyim yok. Hazım için soda bile içebilirler. Benim dediğim sadece 'milli mesele' ile 'kol saati' birbirinden ayrılsın, yüreklere yük olmasın meselesidir" ifadelerini kullandı.

Ancak tartışma ve atışma bununla da sınırlı kalmadı.

Taşgetiren'in önceki günkü yazısında, "Darbe sürecinde kim kimdiri net olarak okuyan birisi var mı acaba?" diye sormasına tepki gösteren Kekeç, "Star yazarı ‘kontrollü darbe’ diyecek de, diyemiyor mu?" dedi.