Star yazarından 'Nuriye Gülmen' ve 'Semih Özakça' tepkisi

AKP'nin yayın organlarından Star gazetesi yazarı Lütfü Oflaz, "Yetmiş gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça 'Sırf muhalif olduğumuz için FETÖ’cü muamelesine tabi tutulup işimizden atıldık' diyorlar. Bunu duyurmak için de son çare olarak süresiz açlık grevine başladıklarını söylüyorlar. Onlar ve onlar gibilerin seslerine kulak verilmeli" ifadelerini…

KHK ile işten çıkarılan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevi sürerken, AKP'nin sessizliği de devam ediyor.

AKP basının da hedef göstermeye başladığı eyleme ilişkin Star gazetesi yazarı Lütfü Oflaz ilginç bir yazı kaleme aldı.

"Sırf muhalif oldukları için insanlar hapse de atılmamalı; işten de atılmamalı. İşte bu noktada akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın durumuna dikkat çekmek gerekiyor" diyen Oflaz, "Çünkü onlar ve onlar gibilerin FETÖ’cü olmadıkları, sırf muhalif oldukları için işten atıldıkları kanısı toplumda giderek yaygınlaşıyor. Yetmiş gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça 'Sırf muhalif olduğumuz için FETÖ’cü muamelesine tabi tutulup işimizden atıldık' diyorlar. Bunu duyurmak için de son çare olarak süresiz açlık grevine başladıklarını söylüyorlar. Onlar ve onlar gibilerin seslerine kulak verilmeli" ifadelerini kullandı.

Oflaz, yazısına şöyle devam etti:

Sırf muhalif oldukları için işten atılmadıysalar, inandırıcı delillerle kamuoyu bu konuda ikna edilmeli.

Ama bu yapılmıyor.

Kaldı ki iş onların sesine kulak vermemekle de bitmiyor.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı gibi önde gelen FETÖ sanığının serbest bırakılması üzerine oluşan tepkilere de kulak tıkanıyor.

Ağır hastalıkları nedeniyle öldü ölecek pek çok insan hâlâ hapiste tutulurken, başı ağrıyor (!) diye bazılarına ayrıcalık yapılırsa, toplumsal vicdan isyan bayrağı açmaz mı?  

O zaman da FETÖ davasına toplumsal destek azaldıkça azalmaz mı?