Star yazarı: Yılmaz Özdil'i Kılıçdaroğlu kovdurdu

Hükümete yakın Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, gazeteci Yılmaz Özdil'i Hürriyet gazetesinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kovdurduğunu iddia etti.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Star gazetesi yazarlarından Ahmet Kekeç, gazeteci Yılmaz Özdil'in Hürriyet'le ilişkisinin kesilmesinin sorumlusu olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu gösterdi.

Yılmaz Özdil’in Hürriyet’le ilişkisi kesildiğinde, herkesin Erdoğan’ı sorumlu tuttuğunu hatırlatan Kekeç, "Şimdi aldığım bir “bilgi”yi aktarıyorum: Yılmaz Özdil, Erdoğan’a ve AK Parti’ye yönelik kıyıcı sözleri nedeniyle değil, Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sert eleştirileri ve ithamları nedeniyle Hürriyet’ten kovuldu." diye yazdı.

Kekeç'in yazısından bir bölüm şöyle: 

"Bu durum, “Gandi” dolduruşuyla Kılıçdaroğlu’nu parlatan Doğan Medya Grubu’nun hoşuna gitmedi. Bu tasarrufları bir yerlere (Erdoğan’a) fatura edileceği için, Özdil’i gözden çıkarmakta zorlanmadılar. (...)Bu bilgi bana inandırıcı geldi. Doğan Medya Grubu, çünkü, CHP’yi (Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’yi) iktidara taşımak isteyen konsorsiyumun bir uzantısı, bir parçasıydı. Hatta en önemli parçasıydı... Bu uğurda bir değil, bin Yılmaz Özdil feda edilebilirdi. Nitekim öyle oldu... (Kemal Bey “doğrudan” buyurmamış olabilir ama Hürriyet yönetimi durumdan vazife çıkaracak kadar “akil”di o dönemde.) Fakat kötü haber: Durum tersine dönmüş görünüyor. Kılıçdaroğlu’ndan umut kestiler.(...)"