Star yazarı Kekeç, Emre Kongar'ı hedef aldı: Çirkin Profesör Emre Kongar...

Cumhuriyet gazetesi yazarı Emre Kongar'ın 10 Temmuz'da yazdığı yazıya bugün yanıt veren Star yazarı Ahmet Kekeç, "Her şey senin sakalından ibaret değil" diyerek Kongar'ı hedef aldı.

Haber Merkezi

AKP'nin yayın organlarından Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Cumhuriyet gazetesi yazarı Emre Kongar'ı hedef aldı.

Kongar'ın 10 Temmuz tarihli "Psikopat liderlerin özellikleri" başlıklı yazısına ilişkin "Çirkin Profesör Emre Kongar, 'çirkinliklerine' bir yenisini ekledi" diyen Kekeç, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Geçenlerde, 'psikopat liderin özellikleri' diye bir yazı yazmış, gelen tepki üzerine 'suskunluğa' bürünmüştü. Benim o yazıda dikkatimi en çok şu satırlar çekmişti: 'Bunlarla” diyordu Emre Kongar ('bunlar' dediği, psikopat liderler), 'Geleneksel ve hukuki hiçbir kural tanımadıkları, hiçbir yasal veya ahlaki değer sahibi olmadıkları için, alışılmış yollarla mücadele etmek çok zordur.' Hemen anladınız: Özgürlükçü Profesör Emre Kongar, 'bunlar' diye kodladığı Erdoğan’la 'rutin dışına çıkarak' mücadele edilmesi gerektiğini savunuyor. 

Fakat tırsak ve garantici bir adam olduğu için, bir paragraf sonra söylediklerini tavzih ediyor: 'Ama yine de en etkili mücadele, evrensel hukuk, adalet, demokrasi ve insan hakları odaklı geniş cephe ittifakları ile yapılabilir.'

İşte bu adam, geçenlerde sosyal medya hesabından (moda tabirle) şöyle bir “paylaşımda” bulundu: 'Türbanlı polisin tuttuğu... Türbanlı savcının gözaltına aldığı... Türbanlı yargıcın yargıladığı... Başı açık kadın... Adalete güven???'

Bugüne kadar hep başı açık polis tuttu, başı açık savcı gözaltına aldı, başı açık yargıç yargıladı. Ama hiçbir kimse, Emre Kongar’ın yaptığı gibi 'Adalete güven' yazıp, sonuna üç 'soru işareti' koymadı..."