Star yazarı işgal çağrısı yaptı: Bayırbucak’ı ilhak etsek ne olur?

Star yazarı Hasan Öztürk, Türkiye'nin Suriye'de Bayırbucak Türkmenleri'nin yaşadığı bölgeyi ilhak etmesini savundu.

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni ve Star yazarı Hasan Öztürk, Suriye'de Bayırbucak Türkmenleri'nin yaşadığı bölgeyi Türkiye'nin ilhak etmesi gerektiğini savundu.

Açıktan işgal çağrısı yapan Öztürk, "Bayırbucak ya da Türkmen Dağı, Türkiye için Kıbrıs kadar önemli değil midir? Bayırbucak’ı ilhak etsek ne olur?" ifadelerini kullandı.

Öztürk, "Bayırbucak'ı ilhak etsek" başlıklı köşesinde, şu ifadelere yer verdi:

'TÜRKMEN DAĞI, KIBRIS KADAR ÖNEMLİ DEĞİL MİDİR'

"Bayırbucak’ı ilhak etsek ne olur? Farkındayım çok uç bir soru sordum. Ama bu soruyu bugünlerde sorup tartışmamız gerekmez mi? 1’nci Dünya Savaşı ile Anadolu’ya hapsedilen Türkiye, ilk taşma harekatını Hatay’ın ilhakı ile 1939’da gerçekleştirmiştir. İkincisi ise 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’dır! Hatay’ın Türkiye’ye ilhakı meselesinde yarım kalan husus bugünün konusudur! Ankara Anlaşması’nın 7’nci maddesini güncelleyip Bayırbucak’ın Türkiye’ye ilhakını istemek ne kadar uçuk bir düşüncedir?" 

"Bayırbucak Türkmenlerinin bunu istediğini biliyoruz. Türkiye’nin bunu şu an için yapamayacağını da biliyoruz. Lakin yakın geçmişimizde “garantörlük” üzerinden Kıbrıs Barış Harekatı gibi doğrudan Anadolu’dan taşan bir müdahalemiz söz konusu! Bayırbucak ya da Türkmen Dağı, Türkiye için Kıbrıs kadar önemli değil midir? Hem stratejik, hem tarihi, hem duygusal yönden bir düşünün hele."

'BEDELİNİ ÖDERİZ'

Öztürk, köşesinde Rus savaş uçağının düşürülmesini de şöyle savundu: "Rus uçağının düşürülmesi gerekiyordu ve düşürüldü! Bunun üzerinden bu millete bir bedel ödetilmek isteniyorsa onu da öderiz! Lakin ne Bayırbucak Türkmenlerine yardımdan geri dururuz, ne de onca enerji ortaklığımız var diye 'egemenlik haklarımızdan' vazgeçeriz!"