Star yalan habercilikte çıta yükseltti: 'Kadın hemşire' erkek çıktı

Star gazetesi Diyarbakır Sur'daki sağlık emekçilerini hedef göstermek için "Teröristleri gizlice tedavi ettik" diyen bir kadın hemşireyle görüştüklerini iddia etti. Ancak haber görselinde yer alan "kadın hemşire"nin erkek olduğu anlaşıldı.

Haber Merkezi

AKP'nin sesi Star gazetesi yine yalan habere imza attı. Diyarbakır'da sağlık çalışanlarını hedef gösteren Star, "kadın hemşire" kılığına girmiş bir erkeği haber görseli olarak yayınlayarak kurgu haberciliğini ortaya koydu. Haberde de, sağlık çalışanlarının Sur'da hendeklerin olduğu bölgelere gizlice girerek çatışanlara yardımcı olduğunu ileri sürdü.

SES Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Kaval, söz konusu haberle ilgili DİHA'ya yaptığı açıklamada "Haberin fotoğrafında sırtı dönük, başı örtülü ve sırtı dönük olan kişi kadın değil erkek. Bu fotoğrafa dikkatle bakıldığında elinin erkek eli olduğu görülüyor. Bu fotoğraf iyi incelenirse bu kişinin kadın değil, erkek olduğu tespiti yapılır. Bu kesinlikle kadın değil erkektir" diye kaydetti.  

Kaval, "Haberde yer aldığı gibi sağlık çalışanlarının ilaç ve tıbbı malzemeleri elini kolunu sallayarak Sur'a götürmesi imkansız. Çünkü Sur'un etrafı kolluk kuvvetleri ile sarılıdır. Haberdeki iddiaların hiçbiri doğru değildir" dedi.

Star'ın haberi şu şekilde: