Star, o tekmeyi savunacak kadar alçaldı

Yandaş medya, Soma katliamındaki AKP sorumluluğunu azaltmak için yarışa girerken, alçalmanın sınırlarını zorluyor. Star gazetesi, Başbakanlık Müşaviri'nin tekmesini, "O şahıs TGB'liymiş" diye aklamaya çalıştı.

(soL - Haber Merkezi) Soma'daki maden katliamının ardından, hükümet sözcüleri neredeyse Soma Holding adına açıklama yaparken, yandaş medya da katliamdaki AKP payını azaltmak için yarışa girdi.

Star gazetesi ise, tüm ülkede infiale yol açan, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in tekmesini savunmak için yalanlara ve akıl almaz gerekçelere başvurdu.

Star'ın "öne sürüldü" ifadesiyle verdiği haberde şöyle denildi:

"Başbakan Erdoğan’ın Soma ziyaretinde provokatörler sahne alarak ortalığı karıştırmaya çalıştı. Yusuf Yerkel’in ajanslara düşen fotoğrafta tekme attığı şahsın madenci yakını değil İzmir’den Soma’ya gelen TGB üyesi provokatör olduğu öne sürüldü.

Küfretti cevap gelmeyince saldırdı
Şahsın, önce Yusuf Yerkel’e ardından Başbakan Erdoğan’a yönelik küfür ve hakarette bulunduğu Yerkel’in tepkisiz kalması üzerine kravatından tutarak darp etmeye çalıştığı öğrenildi. Yerkel’in kendisini savunma amacıyla karşılık verdiği şahıs kaçarken yere düştü. Ajanslara düşen fotoğraf ise şahıs yere düştükten sonra çekildiği öğrenildi.

Paralel medya yalanı!
Paralel örgütün yayın organı gibi hareket eden Samanyolu Haber, haberde çoğul ifade kullanarak “madenci yakınlarının tekmelendiği” yalanını yazdı. Ancak sosyal medyaya düşen tek fotoğraf dışında ikinci bir kişi ve fotoya yer verilmedi."

Ancak Star, "ikinci bir kişi ve fotoya yer verilmedi" derken büyük bir yalan söylüyor. Yerkel'in tekmesinin başka açılardan çekilmiş fotoğrafları da bulunuyor.

Star'ın hikayesinde, fotoğrafın "şahıs yere düştükten sonra" çekildiği iddia ediliyor. "Şahıs yere düştükten sonra" ve etrafında özel harekat polisleri varken, Yerkel'in nasıl bir yurttaşa tekme atabildiği ise cevapsız kalıyor. AKP yandaşı Star, bu çirkin tekmeyi savunacak kadar dahi alçalıyor.