Star gazetesi Resulayn’daki ÖSO vahşetini ‘hayret verici’ buldu

Ana akım ve yandaş basın Resulayn’da “Esad bomba yağdırıyor” haberlerini sürdürürken, ÖSO'nun Resulayn katliamının görüntüleri ortaya çıktı. Yandaş basın bu vahşeti katliam, vahşet, cinayet gibi kelimeleri kullanmadan yazmayı başarırken, olayı “dudak uçuklatıcı ve hayret verici” buldu.

Resulayn’da muhaliflerin dehşet verici katliamı dün soL'da da haber olarak yer almıştı. Dehşet verici görüntüleri içeren videonun da yer aldığı haberi buradan okuyabilirsiniz.

Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) yaptığı katliamların görüntüleri ana akım medya ve yandaş basında nadir olarak yer bulurken, bunlardan birisi de Resulayn’daki vahşet oldu.

Günlerdir Suriye “katliam yapıyor” haberlerine imza atan yandaş basın, Resulayn’da neler olduğunu gözler önüne seren vahşeti ise görmezden gelmeyi, gördüğünde ise adeta büyük bir incelikle katliam dememeyi başardı.

Suriye'de bulunan Star temsilcisi Şeyhmus Çakan'ın elde ettiği görüntüler üzerine bir haber yapan Star gazetesi, haberde ne vahşet, ne katliam derken, olayı sadece "dudak uçuklatıcı" ve "hayret verici" buldu. Katliamda sivillerin de öldürüldüğü açık şekilde görülmesine rağmen gazete sadece Suriye askerlerinin öldürüldüğünü ileri sürmeyi de ihmal etmedi.

İşte Star’ın örnek haberi:

“Suriye'de Star temsilcisi Şeyhmus Çakan'ın elde ettiği görüntüler izleyenlerin dudaklarını uçuklatıyor.

18 yaşından küçük çocukların izlememesi gereken görüntülerde Özgür Suriye ordusunun öldürdüğü suriyeli askerleri böyle taşıyor. Askerler elbiseleri ile toprağa gömülüyor. Görüntüler hayret verici.. Kamyonetlerin kasasına konulan cesetler kazılan çukurlara gömülüyor.”

(soL - Haber Merkezi)