Sözcü 10 Kasım'da falcılık yaptı: Diktatörlükle ilişkilidir dedi

Sözcü, Mustafa Kemal'in "yıldız haritasını" çıkarttı.

Haber Merkezi

Sözcü gazetesi, "Benim manevi mirasım ilim ve akıldır" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünde akıl dışı bir işe imza atarak Atatürk'ün yaptıklarını doğum tarihiyle açıklamaya çalıştı.

Sitenin "Astroloji" bölümünde yer alan ve Atatürk'ün yaptıklarını doğduğu gün ve saatle ilişkilendiren yazıda, "Söz konusu Atatürk olunca, hayatındaki önemli olayları ve tarihleri adım soyadım gibi bildiğimden dolayı bu çalışmayı yapmak pekte zor olmadı benim için" denilerek, yapılan işin "yöntemi" açıklandı.

'NEGATİF TARAFI DİKTATÖRLÜKLE İLİŞKİLİDİR'

Bilim ve akıl dışı yazıda, Atatürk'ün gözleri bile, "Atatürk’ün Güneş’inin yanında bulunan bu iki yıldız ona büyük bir karizma, dillere destan olan mavi gözler, harika bir hitabet yeteneği ve uzun dönemli amaçlar ve bu amaçları gerçekleştirmesine yardım edecek yetenekleri vermiştir kendisine" denilerek açıklanmaya çalışılırken, Atatürk için dolaylı olarak "diktatör" dendi.

Yazının o bölümü şöyle:

"Vega yıldızı anlam olarak, karizmatik ve büyülü demektir. Kişiye büyülü bir karizma vermesinin yanı sıra muhteşem bir hitabet yeteneği verir. Bunun yanı sıra bu yıldızın negatif tarafı diktatörlükle ilişkilidir."

'BÜYÜK TOPRAK ÜÇGENİ SAYESİNDE...'

Sözcü gazetesi, Atatürk'ün başarılarını da "Büyük Toprak Üçgeni"ne bağlayarak, "en önemlisi bir Cumhuriyet kurması, haritasındaki büyük toprak üçgeninin verdiği avantajlar sayesinde olmuştur" dedi.

Atatürk'ün askeri ve siyasi başarıları şöyle açıklanmaya çalışıldı:

"Güneş’i, Uranüs ve Plüton ile bağlantı kurarak “Büyük Toprak Üçgeni” açı kalıbını oluşturmaktadır. Büyük toprak üçgenleri, ayakların yere çok sağlam basması, fantazilerden uzak çok net ve gerçekçi olmak, üretken, yapılandıran bir yapı verir. Büyük toprak üçgenleri dünyevi dünyada büyük başarının da işareti sayılır. Özellikle bu büyük toprak üçgeni haritada Uranüs (6. Ev, ordu) ve Plüton (2. Ev, kazanç), Güneş (10. Ev, yaşamdaki hedefler) arasında yer almaktadır. Katıldığı Trablusgarp, Balkan, Çanakkale, Kurtuluş, Baş Komutanlık meydan savaşlarındaki ayakları yere sağlam basan planları, oluşturduğu başarılı stratejiler büyük ve en önemlisi bir Cumhuriyet kurması, haritasındaki büyük toprak üçgeninin verdiği avantajlar sayesinde olmuştur."