Sosyal medyada AKP-Cemaat tartışması

AKP hükümetinin dershaneleri kapatma girişimine karşı sosyal medyada sanal kampanya başlatıldı. #dershanemolmasaydı hashtag'i altında paylaşılan görüşler bir süre sonra AKP-Cemaat tartışmasına dönüştü.

Dershanelerin kapatılması meselesi dün akşam sosyal medyada da tartışıldı. Kullanıcıların Twitter'da #dershanemolmasaydı hashtag'i altında görüşlerini paylaşmaları kısa zamanda Cemaat-AKP tartışmasına yol açtı.

AKP hükümetinin gündeminde olan dershanelerin kapatılması ile ilgili tartışmalar devam ederken dün akşam #dershanemolmasaydı konu başlığı altında paylaşılan 1,5 milyona yakın tweet, Türkiye Trend Topic’i oldu.

#dershanemolmasydı hashtag’i ile dün başlayan sanal kampanyada Gülen Hareketi’ne yakınlığıyla bilinen pek çok kurumun kampanyaya destek olan paylaşımları dikkat çekti. İlerleyen saatlerde ise birçok AKP taraftarının karşıt mesajlar paylaştıkları görüldü.

Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı başta olmak üzere Nazlı Ilıcak, Mehmet Baransu, Önder Aytaç, Ertem Şener, Uğur Işılak gibi isimler de sanal kampanyaya destek verdi. Gönderilen bazı mesajlar şunlar:

Nazlı Ilıcak: #dershanemolmasaydı özel okulda okuyan, devlet okulunda okuyanı kolayca geçer, özel hoca da tutarak en iyi lise ya da üniversiteye yerleşirdi.

Hamdi Alkan: #dersahanemolmasaydı üniversiteyi kazanamazdım..!

Mehmet Baransu: Bir destek de bizden #dershanemolmasaydı

Önder Aytaç: #dershanemolmasaydı bu kadar cok candan dostu tanıyamazdım

Hüseyin İncesu: #dershanemolmasaydı biz de olmazdık. 1881-1938 (8'i yan yatır)

Remzi Ketenci: #dershanemolmasaydı "Ak Parti kapatılmasın" diye dua edenler şimdi "AKP dersaneleri kapatmasın" diye dua ediyor

Süleyman Sargın: #dershanemolmasaydı Bugün onları kapatmak isteyenler ne olurdu?

(soL-Haber Merkezi)