soL'un İngilizce yayını 'soL InternationaL' yola çıktı

Bugün soL portalın tarihinde bir önemli adım daha atıyor ve soL'un İngilizce yayını olan 'soL International'ı okuyucularımızla buluşturuyoruz. İnternet haberciliğinde 10’uncu yılını dolduran soL haber portalı, İngilizce haber yayınına başlıyor.

Haber Merkezi

Türkiye’den ve dünyadan haberleri soldan, emekten, aydınlanmadan yana bir bakış açısıyla sunan soL, bu on yıl içinde hem ana akım medyaya alternatif başlıca haber kaynaklarından biri haline geldi, hem de solun değerleri adına verilen mücadelenin önemli araçlarından biri oldu.

Şimdi bir adım daha atma zamanı. Türkiye'ye dönük uluslararası ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye daha fazla tartışılıyor. Dışarıdan ülkemizi izlemek isteyip Türkiye’ye ilişkin kısır tartışmalar yerine, gerçekte neler olup bittiğini öğrenme merakında olanlar için soL’dan bakan bir alternatif oluşturmanın vakti geldi.

Halka yalan söylemek suçtur iddiasıyla hareket eden soL, İngilizce yayınında iç politikadan emek sorunlarına, aydınlanma mücadelesinden kültür sanat hayatına, dış politika gündemlerinden bu gündemlerin ülke içindeki yansımalarına kadar tüm başlıklarda haber aktaracak. Salt haber aktarmaktan ziyade, soL'un uluslararası portalı, akıllarda oluşan sorulara doğru ve sağlıklı yanıtları da içeren haberleri okuyuculara sunmaya çalışacak.

soL'un İngilizce yayın yapmasının tek hedefi Türkiye’yi anlamak isteyenlere soL’dan bir bakış açısı sunmak değil. Tıpkı soL'un Türkçe yayınında olduğu gibi "soL InternationaL" da emekçilerin, ilericilerin, devrimcilerin uluslararası mücadelesine Türkiye’den yeni bir katkı anlamına gelecek. soL bu mücadele içerisinde dünya ilerici kamuoyunun referans kaynaklarından biri olmayı hedefleyecek. 

soL International

soL International Facebook

soL International Twitter