soL'un haberinden 'rahatsız' olan AKP'li haber sitesinin kullandığı Doğu Türkistan fotoğrafı da yanlış çıktı!

soL'da yayınlanan "'Doğu Türkistan' yalanları: İlgisiz fotoğraflar, kaynaksız haberler" başlıklı haberden rahatsız olan ensonhaber.com'un, haberde kullandığı görsel de yanlış çıktı.

Haber Merkezi

Dün soL'da yayınlanan "'Doğu Türkistan' yalanları: İlgisiz fotoğraflar, kaynaksız haberler" başlıklı haber, AKP'ye yakınlığı ile bilinen ensonhaber.com adlı siteyi rahatsız etti. soL'un yalan/yanlış fotoğraflarla ilgili haberinden ders almayan site, haberde kullandığı fotoğrafın "Doğu Türkistan" ile alakası olup olmadığına bile bakmadı.

ensonhaber.com'un, soL hakkında yaptığı haberde kullandığı ve ajitasyon yapmaya kalktığı "bebek" görseli, Doğu Türkistan'dan değil, Çin'de bir annenin geçirdiği cinnet sonucu kendi bebeğini yaralaması haberinin fotoğrafıydı.
 

soL'un manşetine taşıdığı "Doğu Türkistan yalanları: İlgisiz fotoğraflar, kaynaksız haberler" haberine istemeden katkı sunan ensonhaber.com adlı sitenin, kullandığı fotoğrafın "sahte ya da farklı bir haberin" görseli olduğuna bile bakmaması soL'da yayınlanan haberin doğruluğunu bir kez daha kanıtladı.

soL'un haberinden rahatsız olan ensonhaber.com'un yaptığı haber şu şekilde: