‘soL’u yıldırma’ davaları görüldü!

Bugün soL’un yargılandığı davalarla geçti. Gazetecilerin yargılandığı 4 dava da ileri bir tarihe ertelendi.

(soL – Haber Merkezi) Bugün soL’un yargılanma günüydü.

İlk olarak, dönemin soL Portal Genel Yayın Yönetmeni Alper Birdal imzasıyla yayınlanan ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) hakkındaki yazılara açılan davanın ikinci duruşması gerçekleşti. "İtibarı İHH’ya emanet etmek" yazısına ve "İHH’ya gizli El-Kaide soruşturması" haberine karşı İHH Başkanı Bülent Yıldırım tarafından açılan davada, evrak eksikliğinden dolayı erteleme oldu. Davanın 3. duruşması 22 Ocak 2015’te görülecek.

soL’un ikinci davasıysa Nihat Behram’ın soL Gazetesi'ndeki "Vızzz gelir" isimli köşesinde yaptığı bir taşlamaya karşı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in açtığı davaydı. Duruşmaya katılarak ifade veren Behram, sözlerinin hakaret içermediğini, söylediklerinin arkasında olduğunu söyledi. Ertelenen davanın bir sonraki duruşması 30 Aralık 2014’te görülecek. Behram’ın yorumunda Gökçek için, "yolsuzluk şampiyonu" demesi üzerine açılan "basın yoluyla hakaret" davada Behram’ın 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

Üçüncüsü, dönemin soL Gazetesi Sorumlu Müdürü Hafize Kazcı hakkında, soL’un Haziran Direnişi sırasında yaptığı haberciliğine karşı açılan davaydı. Kazcı, ilk ifadesini kabul ettiğini dile getirdi. 11 Eylül 2013 ve 12 Eylül 2013 tarihli gazetelerin dava konusu olduğu duruşmada da sonuç çıkmadı. Dava 25 Aralık 2014’e ertelendi. Hafize Kazcı ifadesinde, "Sol gazetesi 'halka yalan söylemek suçtur' diyerek yola çıktı. Gezi direnişi süresinde de Sol Gazetesi halkın yanındaydı. Hükümetin baskıcı politikaları ve hukuk dinlemez tavrına karşı halk sokaklara döküldü. AKP hükümeti ise meşru protestolara sokağa çıkan halka adeta savaş açtı. soL’da çıkan tüm haberler, Gezi Direnişi'nin yansımasıydı" demişti.

Son davaysa bir inşaat şirketinin adı geçen yolsuzluk haberiydi. soL'da yayımlanan haberin yazarı Hatice İkinci hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. İkinci'nin katılmadığı davada avukatının vekaletini sunması için süre verildi. 2. duruşma 13 Ocak 2015'te yapılacak.